Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dr. Marasović: Policija s Lučićem u mojoj bolnici nije razgovarala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje 23-godišnjeg gasitelja Ante Juričeva Mikulina i dalje je vrlo teško, bez svijesti je, na respiratoru i 24-satnoj dijalizi, a cirkulacija mu se održava lijekovima.

Zdravstveno stanje 22-godišnjeg Frane Lučića i dalje je zadovoljavajuće, no obojica su životno ugrožena.

Pročitajte i ovo Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec nakon stravičnog požara VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..." Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu

Voditelj anestezije na Odjelu za intenzivno liječenje dr. Ante Ujević izvjestio je kako je Anti Juričevu Mikulinu izvršena bronhoskopija, odstranjenje izgorjelih čestica dušnika i bronhija. 

Njegovo stanje najviše ugrožava slabost plućne funkcije - posljedica opeklina donjeg dišnog puta, dušnika i bronhija.

Životno je ugrožen i pod stalnom liječničkom paskom uz mjere intenzivnog liječenja.

'Gasitelj Frane Lučić u zadovoljavajućem je stanju. I dalje diše samostalno i komunicira s okolinom. Nastavljaju se mjere intezivnog liječenja radi održavanja normalne, dobre funkcije vitalnih organa uz posebnu pozornost na prevenciji i liječenju lokalnih infekcija koje bi mogle dovesti do generalizirane infekcije - smrtonosne sepse', rekao je dr. Ujević.

Voditelj Odjela plastične kirurgije dr. Ivan Utrobičić rekao je kako je obojici pacijenata izvršeno redovito previjanje te revizija operacijskih polja. Lokalni je nalaz zadovoljavajući, uz potrebne mjestimične zahvate radi sprječavanja infekcija izgorenoga, ogoljelog tkiva. 

>> Uzrok tragedije na Kornatu eruptivni požar

Ravnatelj splitske bolnice Dujomir Marasović još je jednom opovrgnuo kako je s Franom Lučićem, koji je pri svijesti i normalno komunicira, bilo tko razgovarao o tragediji na Kornatu ili bilo čemu vezanom uz požar.

'Policija u bolnici nije bila, makar koliko je meni kao ravnatelju
poznato, prema tome Frane Lučić ovdje nije davao nikakve izjave tijekom hospitalizacije u KB Split', rekao je dr. Marasović. Dodao je kako se može samo pretpostavljati da je nekakvu izjavu koja se sada tretira kao iskaz dao u zadarskoj bolnici, prvog dana nakon tragedije, jer je poznato kako je tada bio pri svijesti.

I dr. Ante Ujević potvrdio je kako se ni prilikom posjeta roditelja nije o tome razgovaralo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene