Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena nabave

Doznajte koliko Vlada planira uštedjeti na javnoj nabavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na godinu se na javnu nabavu izdvoji 20 milijardi proračunskih kuna.

Objedinjenom javnom nabavom država planira uštedjeti i do četiri milijarde kuna. Vlada je planira provoditi kroz složeniji informatički sustav, putem kojeg se točno zna kada je bila koja nabava, i po kojoj cijeni.

Pročitajte i ovo Vladin plan štednje - 2 lavina reakcija Slijede li otkazi zbog novih mjera štednje? "Nedostaje nam pojašnjenje" Slika nije dostupna Od iduće godine NIŠTA od poticaja na stambenu štednju?

U prvom tjednu veljače bit će dani otvorenih vrata gdje će se razmatrati ponude tvrtki koje nude softverska rješenja.

Odustali od jeftinije ponude: Ovo su terenci na koje je MUP potrošio 73 milijuna kuna!

'Prednost jednog dobrog softverskog rješenja je u tome što bi on sam morao birati najpovoljniju ponudu. Mislim da je to jako važno kako bismo skinuli bilo kakvu sumnju da je bilo tko nekome pogodovao. Ako kompjutor u bolnici može odlučivati tko je najugroženiji i kome treba prvome presađivati jetru ili srce, mislim da nema razloga da se to ne prepusti i kad je javna nabava', rekla je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade.

Nabavka službenih vozila primjer je javne nabave koji uvijek izaziva kontroverze. Kako bi se izbjegla pitanja je li baš takav auto nekome potreban ubuduće će posao javne nabave obavljati kompjuterski sustav. Točno će se znati što se nabavlja, po kojoj cijeni i zašto baš od tog dobavljača. U prvom tjednu veljače vlada će razmatrati ponude tvrtki koje nude softverska rješenja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene