Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ovršni, izborni...

Doznajte koje će sve HDZ-ove zakone mijenjati nova Vlada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim proračuna koji je prioritet, novu Vladu čeka i niz zakona koje će, najavili su i u kampanji, mijenjati.

Ovršni ili izborni zakon samo su neki kojima se Kukuriku koalicija iz redova oporbe protivila u Saboru.Novac se u kriznim godinama slabo vrti. Nedostaje ga svugdje. Zakonski propisi plaćanja od 30, odnosno 60 dana, pretpostavlja se, bit će prvi potezi nove vlasti.

Zakonu o ništetnosti pravnih akata JNA prozvan 'Šeksov zakon' donedavna oporba oštro se protivila pa i bojkotirala sjednice.

Pročitajte i ovo Sabor Burna rasprava Saborska oporba obrušila se na izborni zakon: "Vrhunac HDZ-ove bahatosti", "Vreća sa 100 zakrpa" Davor Božinović Velik problem Božinović: ''U Hrvatskoj postoji povećanje vršnjačkog nasilja, imamo jedan do dva slučaja dnevno''

'Ovo je mali ustavni udar. Takvo nešto nikome u Hrvatskoj u 20 godina nije palo na pamet. Ovaj Sabor je danas srušen', kazao je 21. listopada Zoran Milanović.

I zdravstvene će teme doći na red. Medicinska oplodnja - kontroverzni Milinovićev zakon koji ne dopušta zamrzavanje zametka nakon dvije godine gotovo sigurno pada.

'Mnogo parova je u dvije godine otišlo u inozemstvo, podizali su kredite, skupili nešto novca što su imali kod kuće i išli su tamo gdje im je mogućnost za ostvarenje roditeljstva veća. To je jasno kao dan', kazala je Antonija Klempara iz Građanske inicijative za izmjenu zakona.

Unatoč dogovorima sindikata i bivše vlasti nova će se Vlada trebati uhvatiti i u koštac sa Zakonom o radu. Radnici u privatnom sektoru rade a ne primaju plaću. S druge strane pojedinci u državnim i javnim tvrtkama, unatoč krizi, zašićeni su kolektivnim ugovorima i povlasticama.

'Može se uputiti kritika da je hrvatsko zakonodavstvo jednim dijelom nefleksibilno i da će tu zasigurno biti izmjena. Međutim, mora se znati puna istina - da je nefleksibilnost hrvatskog zakonodavstva dobrim dijelom povezana sa željom da se radnici zaštite od divljačkog kapitalizma i privatizacije', ističe prof. dr. Mario Vinković s Pravnog fakulteta u Osijeku.

Mnogo posla, a malo vremena. Odmaranja za novog premijera i njegov tim više nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene