Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav jača od svega

Doznajte kako izgleda vjenčanje u zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mala ceremonija, slavlje uz sokove i slatkiše iz zatvorske trgovine i neizostavan medeni mjesec. Upravo tako izgleda brak sklopljen u hrvatskom zatvoru.

Sudbonosno 'da' u zatvoru se često izgovara. Ni zatvorske rešetke Remetinca ne mogu zaustaviti njihovu ljubav. Mladenka po svog odabranika dolazi sa slobode. ' U pravilu se urede i zatvorenik i njegova buduća supruga, a on bude bez lisica', kazala je Marijanka Tusun, načelnica Odjela za tretman.

Pročitajte i ovo Ilustracija grad Xianu Kineska vlast mladencima dijeli srećke: "To nije samo početak sretnog bračnog života..." Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas koji je najgori običaj na vjenčanjima, jedan odgovor daleko je najpopularniji

Uz kumove, na polusatnu su ceremoniju pozvani su i uzvanici - roditelji i prijatelji. 'Zatvorenik u trgovini može kupiti sokove i slatkiše da počasti svoju mladenku i goste', kazala je Tusun.

>> Ovo je 5 najokrutnijih zatvora na svijetu!

Za razliku od zagrebačkog zatvora, iz najčuvanije hrvatske kaznionice u lepoglavski matični ured - mladoženja odlazi vezanih ruku i u pratnji čuvara, a ponekad i s lancima. Samo u Lepoglavi u bračnu luku godišnje uplovi desetak parova. Lani je, na isti način, brak sklopilo 50-ak zatvorenika i pritvorenika. Iako skromniji, dan je to kada mladenci u ničem ne oskudijevaju. Neki od njih žele da se snima i fotografira. Nikad nisam odbila', kazala je Štefica Videc iz matičnog ureda.

Uspomena je - besplatna. No, umjesto slavlja u restoranu, jedina povlastica je četiri sata dug medeni mjesec u prostoriji bez nadzora. No, poslije imaju pravo na još takvih susreta i to jednom ili dvaput na mjesec. Bračni život, kažu naši sugovornici, velikoj većini pomaže nakon odsluženja kazne. 'Moglo bi se reći da brak i djeca promijene njihov stil života', kazala je Tusun. Umjesto povratka kriminalu, okreću se novim obiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene