Banski dvori (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Banski dvori (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U redakcije hrvatskih medija stigao je poziv na tiskovnu konferenciju o završetku istrage događaja koji se dogodio početkom 1990-ih.


''U srijedu, 13. prosinca 2017. godine s početkom u 10 sati održat će se konferencija za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine'', stoji u pozivnici koja je stigla iz MUP-a.

Vezani članci Stiže nam nova pametna osobna kartica - 3 Nova osobna iskaznica imat će niz novih mogućnosti, a i novu cijenu: Poskupljenje će posebno pogoditi jednu skupinu građana Tomislav Čorić Ćorić ne zna koliko se u njegovom ministarstvu ljudi nije cijepilo: "Ne želim ulaziti u intimu svojih zaposlenika. Očekujemo da se svi dionici u društvu ponašaju odgovorno"

Na konferenciji će govoriti predstavnici Ravnateljstva policije, Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Službe kriminalističke vojne policije.

Podsjetimo, Banski dvori raketirani su 7. listopada 1991. godine. U toj je zgradi tada bila i rezidencija prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u kojoj se nalazio u trenutku napada.

Jedna je osoba u napadu poginula, četiri su ozlijeđene, srušen je dio krova Banskih dvora, oštećeno pročelje i gotovo sve prostorije.