Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dovršena istraga protiv Veina i Fuera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević dovršio je istragu protiv Nikole Veina i Tibora Fuera, dvojice Srba koji su krajem studenoga prošle godine uhićeni s eksplozivom, nakon čega ih je policija kazneno prijavila za pripremu protudržavnog terorizma.

Prije dva dana istražni je sudac kompletan spis predao Županijskom državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Županijski državni odvjetnik Ivan Galović potvrdio je da je primio spis i da Županijsko državno odvjetništvo priprema podizanje optužnice protiv Veina i Fuera.

U spisu se nalazi i mišljenje vještaka koji su naveli da se pronađeni eksploziv nije mogao aktivirati mobitelom kao što se sumnjalo na početku ovoga slučaja. No to ne znači da ga se nije moglo aktivirati na neki drugi način.

Nikola Vein (33) i Tibor Fuer (32) u pritvoru su Županijskoga suda u Zadru.

U Zadru je 26. studenoga prošle godine uhićen Nikola Vein iz Zrmanje kod Gračaca kod kojega je policija pronašla 250 grama plastičnog eksploziva 'pentrita', a naknadno u Obrovcu i Tibor Fuer iz Donjega Srba. Osumnjičeni su za pripremanje kaznenog djela protudržavnog terorizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene