Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Inicijativa za Marjan'

'Došlo je vrijeme da obranimo Marjan od gradnje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Inicijative za Marjan ponovno su se oglasili.

Kako bi javnost upozorila na štetnost nove gradnje najavljene unutar Park šume Marjan, Inicijativa za Marjan održala je konferenciju na kojoj su istakli da je Grad, dok je gradonačelnik bio Miroslav Buličić, ustupio gradsku parcelu za pristupni put za gradnju obiteljske kuće unutar Park šume Marjan. Temeljem toga dobivena je lokacijska dozvola koja je ubrzo poništena.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

'Ovo je gradska parcela, a Split o njoj ne brine. Ne znamo što je danas s lokacijskom dozvolom koja je poništena. Apsurd je da se preko puta nalazi protupožarni put koji je puno važniji za Marjan, a ravnatelj Javne ustanove koja brine o Marjanu prijavljen je jer je dopustio gradnju prije nego što je donesen Prostorni plan područja posebnih obilježja, kazao je Srđan Marinić, tajnik Društva Marjan.

I savjetnica Keruma gradila po Marjanu

Iz Inicijative za Marjan ističu da je gradonačelnik Željko Kerum kao savjetnicu za urbanizam angažirao Branku Mimicu koja je uključena u devastaciju Marjana kao donedavna direktorica tvrtke koja je gradila stanove koji su u završnoj fazi, baš na križanju ulice Lisinskog i Puta Marjana.

'Prošli put smo se ovdje okupili u u travnju kako bi građane upozorili na divlju gradnju u Park šumi Marjan i na činjenicu da još postoje zeleni džepovi koje ugrožavaju osobe kojima je cilj profit. Danas, na svjetski Dan zaštite, želimo upozoriti Splićane kako je došlo vrijeme da obrane Marjan ne samo od onih željnih profita nego i od službenika koji izdaju dokumente kojima se dozvoljava gradnja', kazala je Duška Boban iz Inicijative za Marjan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene