Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trovanje životinja

Dosad su stradavali psi i mačke, ali već sutra to može biti nečije dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misterij masovnog trovanja pasa u Hrvatskoj još nije riješen. Zbog učestalog trovanja kućnih ljubimaca u Zagrebu, aktivisti su, dijeljenjem letaka, informirali građane o opasnosti i što poduzeti u slučaju da naiđu na sumnjivu tvar.

Šetnja gradom više nije ista. Zagrepčani svoje ljubimce ne puštaju iz vida. Strah ih je da ne nalete na otrov koji netko ostavlja po zagrebačkim parkovima i ulicama.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje; ilustracija - 4 Društvo na potezu Vršnjačko nasilje sve je češće: Psihologinja objasnila efekt promatrača i upozorila što trebamo činiti Slika nije dostupna Zahtijevaju kažnjavanje odgovornih Vlasnici pasa ujedinjeni: Dijelili letke sa savjetima u slučaju trovanja

Tragovi otrova pronađeni su na više mjesta u metropoli, ali i u drugim krajevima Hrvatske. U nekoliko dana od trovanja je uginulo osam pasa i deset mačaka. U Zagrebu su prodane gotovo sve brnjice. Veliko je i zanimanje za peticiju.

Udruge traže pomoć. U utorak će podići kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. 'Tražimo da se pronađe počinitelj ovog kaznenog djela, znači postavljanja otrova i trovanja životinja, ne samo njih, nego i ljudi, postoji mogućnost', kaže Zvjezdana Raletić, predsjednica društva za zaštitu životinja Kanellos.

>> Tko truje pse i mačke po Zagrebu?

Dok počinitelj ne bude pronađen vlasnici neće biti mirni. Mnogi su zbunjeni. Ne znaju što im je činiti. Aktivisti okupljeni na društvenim mrežama odlučili su im pomoći te ih educiraju o tome kako postupiti kada naiđu na sumnjivu tvar ili kada je njihov ljubimac proguta.

Ovi ljudi ne namjeravaju odustati. Ne samo zbog sebe i svojih ljubimaca. Dosad su stradavali oni, ali već sutra to može biti i nečije dijete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene