Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doris Pack: Nadamo se da će HSS koalirati s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici europskih socijalista smatraju kako su hrvatski građani na izborima pokazali da žele politiku konsenzusa i da što prije žele u Europsku uniju.

'Rezultat izborne utrke je vrlo tijesan. Važno je uočiti da građani žele politiku konsenzusa, jer ako pogledate programe obiju stranaka u pogledu NATO-a ili EU-a, oni su gotovo identični. Rezultat isto tako pokazuje da građani žele ulazak u Uniju što je prije moguće', rekao je potpredsjednik Stranke europskih socijalista, druge po snazi u Europskom parlamentu, Jan Marinus Wiersma.

Pročitajte i ovo Ilustracija neuništivi humor "Malo duže trajao od zadnjeg seksa"; "Cijela se Juga probudila prije nas": Urnebesni komentari Crnogoraca nakon potresa Slika nije dostupna Vlasti ipak nastavile pripremu Pack osudila referendum u Republici Srpskoj

'Nadamo se da će se ulazak u Uniju dogoditi 2010. ili 2011. godine. Naravno preostaje još mnogo posla, ali očekujemo da će biti obavljen u dobroj suradnji vladajućih s vodećem oporbenom strankom', rekao je Wiersma zamoljen da komentira parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

Zastupnica Europskog parlamenta iz redova Europske pučke stranke, grupacije demokršćanskih i pučkih stranaka, Doris Pack izjavila je da je 'HDZ pobjednik ovih izbora i da treba formirati vladu', te izrazila nada da će'drugi član stranačke obitelji HSS ići s također s našim članom HDZ-om, a ne s nekim izvana'.

'Izbori u Hrvatskoj bili su normalni izbori kao i u svim demokratskim zemljama, stoga čestitam narodu, vladi i oporbi što su to izveli na tako normalan način', rekla je Pack izrazivši nadu da formiranje nove vlade neće uzeti previše vremena.

Drugi član EPP-a Bernd Posselt ističe u svojem priopćenju da 'izborna pobjeda premijera Ive Sanadera daje snažan vjetar u leđa brzom pristupanju Hrvatske Europskoj uniji' te da 'zahvaljujući Sanaderu, Hrvatska kao jedina kandidatska zemlja ima šanse još u ovom desetljeću ući u Uniju'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene