Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša JNA odgovorna

DORH završio istragu oko koncentracijskih logora u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo završilo je istragu o koncentracijskim logorima u Srbiji kroz koje je prošlo nekoliko tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika.

Nakon prikupljenih dokaza i izjava stradalnika utvrđena je odgovornost vrha bivše JNA za organiziranje logora. Najodgovornijim za to smatra se general JNA Aleksandar Vasiljević. Ozloglašeni načelnik KOS-a zajedno sa svojim podređenima organizirao je nekoliko logora na području Srbije i Hrvatske. DORH uskoro šalje optužnicu u Beograd.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

>> Za ratni zločin u Borovu Selu osumnjičena jedna osoba

'Znači sve je bilo pod ingerencijom Beograda i zato tražimo da specijalni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević ponovno otvori istragu za Ovčaru.I ne samo za neposredne izvršitelje,da se počne otkrivati tko je bio nalogodavac za Ovčaru za 264 ubijene osobe', rekao nam je Zoran Šangut, predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene