Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo završilo je istragu o koncentracijskim logorima u Srbiji kroz koje je prošlo nekoliko tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika.


Nakon prikupljenih dokaza i izjava stradalnika utvrđena je odgovornost vrha bivše JNA za organiziranje logora. Najodgovornijim za to smatra se general JNA Aleksandar Vasiljević. Ozloglašeni načelnik KOS-a zajedno sa svojim podređenima organizirao je nekoliko logora na području Srbije i Hrvatske. DORH uskoro šalje optužnicu u Beograd.

Vezani članci Nacionalni park Brijuni - 1 Protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a pokrenuta istraga zbog trgovanja utjecajem: Tražio da se na Brijunima zaposli dvoje ljudi Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna

>> Za ratni zločin u Borovu Selu osumnjičena jedna osoba

'Znači sve je bilo pod ingerencijom Beograda i zato tražimo da specijalni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević ponovno otvori istragu za Ovčaru.I ne samo za neposredne izvršitelje,da se počne otkrivati tko je bio nalogodavac za Ovčaru za 264 ubijene osobe', rekao nam je Zoran Šangut, predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991.