Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka dostavila svu dokumentaciju

DORH: Premijerki stan dodijeljen u skladu sa zakonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo, koje je proteklih dana pozivano da ispita uvjete pod kojima je predsjednica Vlade Jadranka Kosor stekla stan u kojem živi, izvijestilo je večeras kako je provelo potrebne izvide i utvrdilo da nema osnova za sumnju da je u postupku dodjele stana Jadranki Kosor počinjeno kazneno djelo.

DORH je izvršio provjeru i utvrdio da je stan Jadranki Kosor dodijeljen i prodan pod jednakim uvjetima odnosno propisima kao i drugima i da nema osnove za daljnje postupanje Državnog odvjetništva, navodi se na internetskim stranicama DORH-a.

Pročitajte i ovo Općinski kazneni sud u Zagrebu Nasilje Stigla presuda: Djelatnik MORH-a udario izvanbračnu suprugu nakon čega je glavom lupila u štok Kongresni centar Hrvatskog vojnog učilišta moderni centar VIDEO FOTO Pogledajte kako će izgledati privremeni Sabor: Plenković je zgradu ranije nazvao velebnom

>> SDP: Kako je Kosor došla do stana?; Kosor: to je pila naopako

DORH kaže da se očituje u povodu brojnih upita o tome što je Državno odvjetništvo poduzelo nakon što je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan putem medija pozvao glavnog državnog odvjetnika da utvrdi pod kojim uvjetima je predsjednica Vlade stekla stan u kojem živi.

'Kako bismo mogli ocijeniti je li u postupku dodjele i prodaje stana u Zagrebu, Šeferova 4, gospođi Jadranki Kosor počinjeno kazneno djelo, zatraženo je njezino očitovanje, a također je izvršen uvid u spise Državnog odvjetništva', navodi DORH. Dodaje se kako je povodom toga zahtjeva, ona dostavila svu dokumentaciju u vezi sa stjecanjem stanarskog prava i kupnje tog stana.

Dobila stan MORH-a pod istim uvjetima kao i druge osobe

'Iz dostavljene dokumentacije, te na osnovi uvida u spis Državnog pravobraniteljstva Grada Zagreba broj Mu-1003/97, te u spis Državnog odvjetništva Republike Hrvatske broj: M-DO-189/07 u kojem je povodom anonimne predstavke te napisa u medijima izvršena provjera i ocjena postupanja Državnog pravobraniteljstva Grada Zagreba u postupku davanja mišljenja na ugovor o prodaji stana na kojem postoji stanarsko pravo, proizlazi kako je Jadranki Kosor priznato stanarsko pravo na stanu u Zagrebu, Šeferova 4, odlukom Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Stambene komisije, na način i u postupku propisanom Pravilnikom o dodjeli stanova i stambenih kredita Ministarstva obrane, te da je Ugovor o prodaji stana sklopljen u skladu s odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Kako je predmetni stan dodijeljen gospođi Jadranki Kosor pod jednakim uvjetima pod kojima su stanovi Ministarstva obrane temeljem navedenog Pravilnika davani na korištenje i drugim osobama, te kako joj je stan prodan pod istim uvjetima kao i drugim građanima, to je utvrđeno kako nema osnova sumnji da bi u postupku dodjele stana na korištenje bilo počinjeno kazneno djelo, pa dakle niti osnove za daljnje postupanje Državnog odvjetništva' navodi se na internetskim stranicama DORH-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene