Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije Šipuš jedini

(NE)JEDNAKA PRAVILA ZA SVE Državni čelnici koji su 'pokleknuli' pred čašicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim manjka političke i moralne odgovornosti, političari se nerijetko pokušavaju izvući utjecajem. Iako odgovaraju građanima koji su ih izabrali, odgovornost domaći političari, izgleda, još uvijek rijetko pokazuju

Predsjednik Vlade, Zoran Milanović još se uvijek nije oglasio o sudbini ministra kulture Berislava Šipuša kojeg je policija zaustavila i utvrdila da je vozio je u alkoholiziranom stanju. To je zatajio od javnosti, a kako doznajemo i od samog premijera. Ministar je izričito rekao da ostavku ne namjerava sam podnijeti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Treći dan otkako je otkriven incident ministra kulture, predsjednik vlade šuti. Zatražili smo očitovanje hoće li i kakve posljedice snositi ministar koji je službenim automobilom upravljao pijan, platio kaznu i sve prešutio. Odgovor nismo dobili. Šuti i većina ministara u Vladi.  Tek rijetki priznaju kako bi oni postupili drugačije.

MINISTAR U PROBLEMU 'Koristio je vozilo koje mu plaćaju porezni obveznici ove zemlje, a nikome nije objavio što se dogodilo'

'Svatko ima pravo na grešku, malo manje imate pravo na grešku kad ste ministar. Ja bih se javila isti čast i gospodinu premijeru, i gospođu Pusić jer sam član predsjedništva HNS-a i u ponedjeljak napravila tiskovnu konferenciju i jasno i glasno rekla što se desilo, zašto se desilo', rekla je Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja. O ostavci, ministar kulture ne razmišlja.

Nije on jedini državnik koji je počinio ovakvo kazneno dijelo.

'Za to nemam ni razumijevanja, ni opravdanja i neću imati ukoliko budem predsjednik Vlade', tako je 2011. govorio Zoran Milanović.

1. Goran Habuš

Tada je HNS-ov gradonačelnik Varaždina Goran Habuš službenim automobilom skrivio prometnu nesreću.
Napuhao je 1,6 promila, tražio analizu krvi koja je kasnije utvrdila i više, ostao bez vozačke, platio kaznu, povukao se s liste za Sabor, ali zadržao gradonačelničku fotelju.

2. Milan Bandić

Priča pijanog Milana Bandića najpoznatija je u povijesti političkog života hrvatske. Izazvao je prometnu nesreću i pobjegao. Napuhao je 1,6 promila, ostao bez vozačke, pod pritiskom tadašnje stranke- SDP-a podnio ostavku do idućih izbora.

3. Vladimir Šišljagić

Zbog čašice više, 0,7 promila napuhao je osječko - baranjski župan, zaradio prekršajnu prijavu, ali je ostao na funkciji župana.

4. Edi Štefanić

S funkcije nije odstupio ni gradonačelnik Poreča. Iako je doživio prometnu nesreću, napuhao 1,69 promila, izgubio je vozačku i zaradio prijavu.

Osim manjka političke i moralne odgovornosti, političari se nerijetko pokušavaju izvući utjecajem. Iako odgovaraju građanima koji su ih izabrali, odgovornost domaći političari, izgleda, još uvijek rijetko pokazuju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene