Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako ste se deklarirali?

Grubišić: Neka se crkveni porez naplati od vjernika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i umirovljeni svećenik don Ivan Grubišić pokreće raspravu o reviziji ugovora Republike Hrvatske i Vatikana.

Na konferenciji za novinare don Ivan Grubišić najavio je i inicijativu za uvođenje crkvenog poreza za građane koje se deklariraju kao vjernici te za povratak vjeronauka iz škola u crkve. Ukoliko do revizije ne dođe najavio je i pokretanje referenduma na tu temu.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Misa u Međugorju Veliko okupljanje U Međugorju deseci tisuća vjernika: Hodočasnici iz cijeloga svijeta mole za mir u svijetu

'U članku 19 ugovora između Hrvatske i Svete Stolice piše da će obje ugovorne strane započeti pregovore ako se bitne promijene određene prilike. U Hrvatskoj su se prilike promijenile, imamo 360 tisuća nezaposlenih, više od 50 milijardi eura duga i ogroman broj umirovljenika', rekao je Grubišić.

Od 1. siječnja znat će za svaku vašu zarađenu lipu!

'Meni je žao što se ovo shvaća kao da je to moj revanš crkvi zbog sankcija koje imam. Ni govora! Ja sam svećenik, ja sam vjernik i ja se borim, i na ovaj način, za dobro crkve u narodu, da ona stvarno bude moralna vertikala', poručio je don Ivan Grubišić.

Crkva je izgubila mlade, čim prime sakramente oni se više u nju ne vraćaju, a održavanje vjeronauka isključivo u crkvenim prostorima to bi moglo promijeniti, rekao je don Ivan Grubišić koji je najavio i mogućnost kandidiranja za EU parlament iduće godine. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene