Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Don Čorić: 'Mesić je sklon nekromaniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova afera iz redova katoličkih svećenika stiže iz Splita. Kontroverzni splitski svećenik Josip Čorić u svojim pismima redakcijama novinare oslovljava 'kurvinim sinovima' , a i u najnovijem pismu obračunava se s nepoćudnim kadrom.

Don Josip Čorić je čak u osobnoj nakladi tiskao tisuću primjeraka knjige 'Crveni je crveni', u kojoj se na krajnje uvredljiv način obračunava s novinarima, a posebice s predsjednikom Stjepanom Mesićem, za kojeg kaže da su mu geni 'skloni nekromaniji' (nastrana sklonost da se seksualno oskvrnjuju mrtva tijela ili se mrtvima pripisuje slava), piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Umjetničke izvedbe hrvatskih političara (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Svega smo se nagledali Umjetničke izvedbe naših vodećih: Jesu li bolji plesači, pjevači ili političari? Slika nije dostupna VELIKO IZVJEŠĆE HZJZ-a Objavljen dokument koji otkriva tko se sve u Hrvatskoj drogira, gdje je najgore, kao i šokantne podatke o dobi ovisnika

Osim što Mesića u knjizi koju je financirala Crkva, optužuje za nastranosti, navodi i da su mu obiteljski geni uz nekromaniju skloni i narkomaniji!

Čorića nakon što je objavio knjigu, nitko nije ukorio, a Čorić se obračunava i s kolegama don Ivanom Grubišićem i pokojnim don Brankom Sbutegom: pobrojava im 'grijehe' i nekretnine, objavljuje njihovu imovinsku karticu.

Pokojnom akademiku Ivanu Supeku poručuje 'nije li ga sram', navodeći da piše 'papagajske refrene', a za poznatu nevladinu aktivisticu Seminu Lončar da su joj bliski stavovi Bin Landena Na listi prozvanih našli su se i kolumnistica Globusa Tanja Torbarina, saborska zastupnica Milanka Opačić, teologinja Anu Mariju Grunfelder.

Čorićev slučaj radikalizma nije usamljen pa se autor članka u Slobodnoj Dalmaciji Saša Jadrijević Tomas prisjetio zagrebačkog patera Vjekoslava Lasića koji je održavao mise za Antu Pavelića, dok se za njegovu dušu u Splitu brinuo svećenik Luka Prcela. 

Neizbježan u priči o ispadima svećenika bio je i Anđelko Kaćunko, koji je nakon što mu je Crkva zabranila javne istupe ventil za govor mržnje pronašao na Internet, don Miljenko Babajić iz Župe Dubrovačke koji redovno pjeva ustaške budnice, pater Stjepan Fridl koji je tražio zabranu animirane serije 'Zlikavci'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene