Obavijesti Pretražite Navigacija

Domagoj Margetić platio čitavu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodni novinar Domagoj Margetić platio je preostali dio novčane kazne od ukupno deset tisuća eura koju mu je, uz tromjesečnu kaznu zatvora, izrekao Haški sud zbog nepoštivanja suda.

Njegov odvjetnik Veljko Miljević u dopisu Haškom sudu upućenom u petak izvijestio je da je Margetić uplatio i preostalih 2147.31 eura kazne koliko je dugovao nakon što je istekao rok da plati kaznu, objavio je Sud.

Pročitajte i ovo Euro: Ilustracija - 1 Oprez Pojavile su se krivotvorene novčanice od 50 eura: Evo kako ih možete prepoznati Slika nije dostupna Margetić se ne osjeća krivim

Haški je sud, naime, prije tjedan dana naredio Margetiću da do 16. ožujka objasni zašto nije platio puni iznos kazne do 9. ožujka - krajnjeg roka koji mu je dao za plaćanje kazne.

Njegov branitelj objasnio je da Margetić nema stalni izvor prihoda te da su novac za kaznu prikupljale razne udruge koje nisu uspjele skupiti čitav iznos do zadanog roka.

Haški sud 7. veljače osudio je Margetića na tri mjeseca zatvora i
10.000 eura kazne zbog nepoštivanja suda počinjenog objavom imena zaštićenih haških svjedoka prošle godine na Margetićevoj internet stranici. Sudsko vijeće dalo mu je mjesec dana za plaćanje kazne.

Margetić je u tom roku od mjesec dana uplatio 7.852,69 eura od 10.000 eura kazne.

Vijeće mu je u kaznu uračunalo 34 dana koja je Margetić proveo u pritvoru u Hrvatskoj, te ga je odmah po izricanju kazne uputio na izdržavanje u haški pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene