Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vinković o optužnom prijedlogu

'Dok Vladu potresaju afere DORH se bavi budalaštinama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovački gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Zoran Vinković na konferenciji za novinare osvrnuo se na DORH-ov optužni prijedlog

Vinković je ustvrdio kako je DORH protiv njega podignuo optužni prijedlog u vrijeme kad vladu potresaju afere te da se time, kao i sličnim potezima, želi skrenuti pozornost javnosti s gorućih problema na nebitne stvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštetio državu Putni nalozi dokrajčili gradonačelnika Đakova Slika nije dostupna Đakovo protiv Zagreba 'Ja ne znam tko mene može izbaciti iz SDP-a'

'Dok Vladu potresaju afere, DORH, koji radi po nalogu stranke na vlasti, bavi se budalaštinama. To je znak da Hrvatska, za koju su mnogi dali živote, postaje zemlja boljševizma i političkih obračuna, u kojoj se više nijedan građanin ne može osjećati sigurno', istaknuo je Vinković, dodavši da se i on osobno osjeća nelagodno.

'Bez imuniteta se bojim za zdravlje i trebam zaštitu'

Na novinarski upit o gubitku zastupničkog imuniteta odgovorio je 'kako se bez imuniteta boji za zdravlje i potrebna mu je zaštita'. Zatvora se ne boji, dodao je, komentirajući najave kako mu za zloporabu putnih troškova prijeti zatvorska kazna od pola do pet godina. 'Ako meni prijeti tolik zatvor, kolika zatvorska kazna čeka sve u vladi koji su, dižući ruke, toliko zadužili Hrvatsku?', zapitao se Vinković.

DORH je zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu podnio optužni prijedlog protiv Vinkovića, tereteći ga za prijevaru u službi, odnosno da je od siječnja do studenog 2008. naplatio putne troškove od 12.500 kuna, na što nije imao pravo, jer je na saborske sjednice putovao službenim automobilom, a ne svojim osobnim, kao što je prikazivao saborskom tajništvu.

>> Putni nalozi dokrajčili gradonačelnika Đakova

Vinković je pozvao DORH da taj prijedlog ispravi. 'Prijedlog glasi na oko 12.000, a ja tražim da me se tereti za 17.088 kuna, jer to je iznos koji sam u travnju 2009., i koji je izračunao tajnik Hrvatskog sabora, uplatio u državni proračun i to iz principa i kao dokaz da mi novac ne znači ništa, a ne kao potvrdu krivnje,' rekao je Vinković.

'Držao sam se pravilnika pri podizanju putnih troškova'

'Nisam podizanjem tih putnih troškova učinio ništa što ne proizlazi iz prava saborskih zastupnika, kojima se koriste i drugi zastupnici. Pri podizanju putnih troškova držao sam se pravilnika, a zbog gradonačelničkih i zastupničkih obaveza na sjednice sam dolazio svojim ili službenim automobilom grada Đakova', rekao je Vinković.

Na najave članice predsjedništva SDP-a Biljane Borzan o isključenju pojedinih SDP-ovaca iz stranke jer ne prihvaćaju preporuku o raskidu suradnje s HDSSB-om, Vinković, koji je odbio poslušati preporuku, rekao je 'kako najprije treba poznavati SDP-ov statut, a tek onda u medijima dijeliti kazne'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene