Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovite mjere sigurnosti

U europskim zračnim lukama panika, kod nas straha nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč američkom upozorenju direktor zagrebačke zračne luke smiruje situaciju.

U Londonu gužva, a u europskim zračnim lukama panika, koju je prouzročilo upozorenje iz Amerike kako su Pariz i Berlin meta novih terorističkih napada.  Na hrvatskim aerodromima i dalje su redovite mjere osiguranja.

Pročitajte i ovo Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..." Slika nije dostupna Nakon prijetnje bombom otvoren rimski aerodrom

Unatoč američkom upozorenju da se ne putuje u zemlje Europske unije, direktor zagrebačke zračne luke smiruje situaciju. Tvrdi kako panike za sad nema. 'Prema nama dostupnim informacijama koje dobivamo od nadležnih za procjenu opasnosti, nema razloga za nikakvu uzbunu ili za strah. Međutim ukoliko dobijemo provjerene informacije od nadležnih službi da ima, mi pojačavamo mjere zaštite kako bi bili spremni adekvatno odgovoriti prema svakoj prijetnji', pojasnio je Tonči Pejović, direktor zračne luke Zagreb.

Na Glavnom kolodvoru mjere osiguranja povećane od siječnja

Slična situacija je i na zagrebačkom kolodvoru gdje se vlakovi hvataju u svim smjerovima. Mjere osiguranja pojačane su još od početka siječnja, a straha nema. U europskim zračnim lukama različita je slika. Američko upozorenje podijelilo je turiste. 'Bio sam u Njemačkoj dva tjedna, u Krakovu četiri dana, i čini se sigurnije nego u SAD-u', smatra američki turist George Schnackenberg.

'Baš sam sretan u Francuskoj. Mislim da smo tu sigurni i vjerujem francuskoj vladi', uvjeren je turist iz SAD-a, James O'Connell. Ipak, omiljene turističke destinacije koje su označene kao buduće mete terorista neki su počeli izbjegavati. Na popularnim odredištima jutros je pojačana policijska ophodnja. 'Nakon ovoga radije preporučam manje gradove. Ja ću i dalje sretno putovati po Europi, ali ipak mislim da ću izbjegavati jedno vrijeme Pariz, Berlin, London', rekao je John Gooley, turist iz Portlanda.

>> Eiffelov toranj i Berlinski kolodvor na popisu ciljeva Al Qaide

Plan o terorističkom napadu navodno je otkrio jedan Nijemac pakistanskog podrijetla koji je zatočen i ispitan u vojnoj bazi u Afganistanu. Naše ministarstvo vanjskih poslova redovito prati stanje. Sukladno vlastitim procjenama i izmjenama sigurnosnog stanja donijet će odluke. U ovom trenutku preporuke o putovanjima neće mijenjati.

Hoćete li bez straha putovati Europom?

  • Naravno, osjećam se sigurno
  • Ponašat ću se malo opreznije nego inače
  • Zaobići ću Englesku, Francusku i Njemačku
  • Odgodit ću sva planirana putovanja
  • Nemam novac za putovanja

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene