Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretekli nas

Dok Srđ čeka dozvole BiH gradi svoje golf terene - 'Dubrovnik Heights'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je projekt golfa na Srđu ušao u 6. godinu, a da još nikakvi radovi nisu počeli, u bosanskohercegovačkom mjestu Ivanica, neposredno uz hrvatsku granicu, pojavila se konkurencija - projekt turističkog naselja pod nazivom 'Dubrovnik Heights'.

Zbog dugog čekanja navodno je reagirao i vlasnik projekta golfa na Srđu i počasni hrvatski konzul u Izraelu Aaron Frankel. Bageri nisu mirovali ni u subotu, Ivanica je pravo gradilište. Na tom području trebalo bi niknuti čak 230 vila sa svim popratnim sadržajima. Iako se nalazi u BIH projekt 'Dubrovnik Heights' obilato se koristi brendom Dubrovnika, pa tako navodi da je udaljen 12 km od dubrovačke zračne luke, 3 km od ACI marine te tek 2 kilometra od dubrovačkih zidina.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Cesta prema Srđu - 1 Simbol nebrige Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje

>> Pogledajte kako će izgledati golf tereni na Srđu!

>> Golf park Dubrovnik: 'Nedopustive su promjene pravila tijekom igre'

Tri kilometra dalje Srđ je miljama daleko od golf igrališta. Investitor tvrdi na susjedni projekt nismo ljubomorni, ali... 'Kad smo se počeli baviti s golf parkom tek se počelo šuškati o tome da se kupuje zemlja na Ivanici, a evo golf park Dubrovnik još nije dobio ni urbanistički plan uređenja, a na Ivanici se već gradi', rekao je Ivan Kusalić iz 'Razvoj Golfa'.

Zbog čekanja dugog 6 godina, vlasnik projekta golf na Srđu i počasni hrvatski konzul u Izraelu Aaron Frenkel navodno je pozvao Izraelce da ne investiraju u Hrvatsku. 'Mislim da je u svakom slučaju neprimjereno da počasni kozul Republike Hrvatske daje takve izjave kakve sam čuo', rekao je potpredsjednik Vlade za financije Ivan Domagoj Milošević.

Ipak, Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je kako će se najavljeno predstavljanje najjužnije hrvatske županije u Izraelu ipak održati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene