Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz SDP-a

'Dok je SDP na vlasti vrtići u Zagrebu neće poskupiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov zastupnik Gordan Maras iz saborske klupe poručio Zagrepčanima kako se ne moraju bojati poskupljenja dječjih vrtića dok njegova stranka ima većinu u Gradskoj skupštini.

'Poskupjeti vrtiće u Zagrebu želi kandidat za predsjednika države kojega je HDZ podržao u drugom krugu izbora. Možemo građanima poručiti - budite sigurni da poskupljenja vrtića u Zagrebu neće biti dok SDP donosi odluke u zagrebačkoj skupštini', rekao je Maras u raspravi o zakonu o zamrzavanju mirovina u 2011.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna što dostupniji svima Gradonačelnik Tomašević otkrio hoće li u Zagrebu rasti cijene vrtića

>> Teret poskupljenja vrtića najviše će pogoditi srednji sloj

Odgovorio je time na prozivke HDZ-ove Božice Šolić, koja je SDP optužila za licemjerstvo, jer se svojim protivljenjem zakonu, kazala je, s jedne strane dodvoravaju umirovljenicima, a istovremeno Zagreb najavljuje ukidanje besplatnog prijevoza za umirovljenike te poskupljenje vrtića.

Maras je u pojedinačnoj raspravi optužio HDZ za izostanak socijalne osjetljivosti, posebno prema umirovljenicima, dok istovremeno, kaže, desetke milijuna iz proračuna daju za potrebe svojih koalicijskih partnera.

'Vlada svakom umirovljeniku prosječno uzima 250 kuna, dakle četiri dana u mjesecu. Po HDZ-u, umirovljenici ne moraju živjeti 30, nego 26 dana u mjesecu, a ta četiri dana neka uzmu 'stand by mode' i žive od zraka", rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene