Hrvatska je dočekala 2020. godinu. Slavilo se u domovima, kafićima, ali i na gradskim trgovima. U velikoj fotogaleriji pogledajte kako je izgledala najluđa noć.

Galerija


Točno u ponoć, u hrvatskim gradovima na nebu su zasjali vatrometi. Uz fešte, Hrvatska je dočekala 2020. Osim u klubovima i u domovima, slavilo se na gradskim trgovima. U Zagrebu je građane u novu godinu uvelo Prljavo kazalište, u Splitu se slavilo uz Jelenu Rozgu i klapu Intrade. Rijeka je Novu dočekala uz Ninu Badrić, a Dubrovčani uz Parni valjak...  

Pretjerali sa slavljem

Vezani članci Vatromet, Ilustracija Tko je slavio, slavio je! Većina zemalja uvela strože mjere uoči blagdana, ovako će izgledati Božić i Nova godina diljem Europe Slika nije dostupna Neno Belan u Samoboru – najluđi doček Nove godine!

Ipak, neki su malo pretjerali sa slavljem. U novogodišnjoj noći u Zagrebu hitna služba zabilježila je 30 do 40 posto više intervencija no uobičajenim danima, dok je jedina ozbiljnija vatrogasna intervencija bila u Šašinovcu kod Sesveta gdje se zapalio štagalj.

Pročelnica terenskog odjela Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Ljupka Hitrova kazala je za Hinu da je novogodišnja noć protekla s povećanim brojem intervencija, kojih je bilo 30 do 40 posto više u odnosu na uobičajene dane.

Većinom su se odnosile na mlađe ljude koji su konzumirali veće količine alkohola ili pak na manje ozljede, primjerice od stakla, a također su zabilježene i dvije lakše prometne nesreće

Dežurni službenik operativno-komunikacijskog centra Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba izvijestio je da su od 19 sati do jutra vatrogasci imali ukupno 25 intervencija, od čega samo od ponoći njih 15.

Od tih 15 intervencija 14 ih se odnosilo na razne sitnije požare uzrokovane ispaljenom pirotehnikom, dok se pak u mjestu Šašinovec kod Sesveta zapalio štagalj, pri čemu je izgorilo krovište i sijeno, no nije bilo ugroze života ljudi ili životinja. (Hina/A.T.)