Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buđenje iz kome

Dobrotvorna večera za Ivana Stvorića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Stvorić, 26-godišnji Zagrepčanin već je mjesec dana u kritičnom stanju u bolnici u dalekom Santiagu.

Dok uz njega bdije majka Vesna, njegovi prijatelji u Zagrebu pripremaju dobrotvornu večeru. Žele prikupiti novac za Ivanov povratak u Hrvatsku. Otkako je otišla iz Zagreba, Vesna Stvorić svakodnevno satima bdije uz svog sina. Ivan je u teškom stanju. 'On je u komi. Još je pod tri vrste antibiotika, ima gips na ruci, njegovo stanje je još uvijek prilično teško', javila je majka Vesna telefonom iz Santiaga. No liječnici kažu da se lagano budi. Potvrđuje to i njegov bratić Saša, koji je majci Vesni bio pratnja u Santiagu. 'Reagira na hrvatski. Sestre i doktori pričaju španjolski, a kad mi počnemo pričati pomiče usnama, nekad žmirka, malo makne ruku', ispričao je Saša Drašković, Ivanov bratić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trebaju pomoć Stvorići trebaju liječnika koji bi pratio Ivana do Hrvatske Slika nije dostupna Isprsili se Dinamo i Medveščak Majka brutalno pretučenog Hrvata odletjela u Čile

>> Stvorići trebaju liječnika koji bi pratio Ivana do Hrvatske

Ivanovo buđenje iz kome potrajat će, no njegovi prijatelji i rođaci žele sve pripremiti za njegov povratak u Zagreb. Za prijevoz je potrebno najmanje 60-ak tisuća kuna zbog čega sljedeći četvrtak pripremaju dobrotvornu večeru u Starom Puntijaru. No za sada ne mogu doći do gostiju koji bi im mogli pomoći. 'Pokušala sam doći do našeg gradonačelnika Milana Bandića, pokušavam doći do nekih bitnijih sportaša, Davora Šukera, Igora Štimca, košarkaša Nikše Prkačina i drugih', rekla je Marinela Paltalen, Ivanova prijateljica. Traže i neurologa koji bi Ivana, čim se malo oporavi, pratio na povratku u Zagreb.

'Moramo ga dovesti kući, jer ipak imamo više povjerenja u hrvatske liječnike i hrvatsko zdravstvo', kaže Saša. Prije nekoliko dana, Saša se zbog posla morao vratiti kući, pa je Vesna ostala sama u gradu od sedam milijuna stanovnika. Pratnju veleposlanstva nema pa se u Santiagu jučer izgubila. 'Ja ne pričam španjolski, to je užasno. Uglavnom se snalazim sama', kaže Vesna. Iako u problemima, odlučna je da se u Zagreb ne vraća bez svog Ivana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene