Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi način sklapanja prijateljstava

Dobro pogledajte u nebo, možda dobijete pismo u balonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mailovi su postali naša svakodnevica, pisma pišemo rijetko. No, austrijska i njemačka djeca na domišljat su način potaknula tu pomalo zaboravljenu tradiciju.

Helijem su napunili 9 balona i poslali ih u svijet. Baloni su sletjeli u Istri. I stvorili nova prijateljstva. Leteće pismo obradovalo je desetogodišnjeg Marka. Iz Njemačke ga je poslala djevojčica njegovih godina.

Pročitajte i ovo Djeca u pojasu Gaze živima prijeti glad U Pojasu Gaze poginulo više od 13.000 djece: "Zbog neishranjenosti nemaju čak ni snage za plakanje" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Uz pomoć roditelja pročitao je njeno, ali i napisao svoje pismo. 'Sve skupa bilo je simpatično i odlučili smo da im se javimo. Napisali smo pismo, ubacili u sandučić, skupa s djecom da vide djeca kako to izgleda s obzirom da smo prvi put nekom pisali', rekao je Davor Rašin, Markov tata.

Razmijenili su obiteljske fotografije, pokoju informaciju i poziv u goste. A sretan je i Markov otac. Sinu želi pokazati kako se nekad dopisivalo. Kad nije bilo mobitela, kompjutera i drugih tehničkih inovacija.

Broj pristiglih balona s pismima svakog dana raste. Baš kao i broj novih prijateljstava. A tradicija je još jednom pokazala koliko vrijedi.


 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene