Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarska podružnica HSP-a pozvala je sve građane Vukovara da na dan dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića izraze svoje neslaganjem tim posjetom.


Dopredsjednik vukovarskog SDP-a Petar Macut pozvao je građane da se okupe duž državne ceste koja vodi od Vodotornja prema Ovčari i tako iskažu svoje neslaganje s posjetom srbijanskoga predsjednika. Ipak, HSP-ovci kažu kako građane ne poziva na prosvjed, nego na doček Tadića pa u tom slučaju nemaju obvezu o tome obavijestiti policiju.

Vezani članci Bruna Esih, Zlatko hasanbegović i Karlo Starčević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima Hrvatska stranka prava (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Hrvatska stranka prava traži brisanje svih pravaških stranaka registriranih nakon nje

>> Tadić: U Vukovar ću s prijateljem Josipovićem

>> Josipović: 'Ne bune se svi zbog Tadićeva dolaska'

'Tadić u Vukovar dolazi neslužbeno i u tome je sva tragedija jer tako organiziran posjet ne vrijedi ništa u političkome smislu, niti se Tadić u tom slučaju može u ime Srbije ispričati za agresiju na Hrvatsku 1991. godine, što očekujemo da učini', rekao je Macut.

HSP će tijekom Tadićeva posjeta nositi različite natpise, a neki od njih glase: 'Dobro nam otišli', 'Tko je čiji predsjednik?', 'Priznaj agresiju', 'Ivo, radiš krivo' i 'Sve se zaboravilo'. (Hina)