Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milorad Pupovac

'Dobrih vijesti nemamo, a za loše nije vrijeme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor Samostalne demokratske srpske stranke na redovitoj sjednici u Vukovaru podržao je postupke Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru i amandmane koje su zastupnici te stranke tražili da se ugrade u zakone o poljoprivrednom zemljištu i golfu.

O nezadovoljstvu stranke načinom na koji je Sabor donio ta dva zakona na kraju ovogodišnjeg zasjedanja članovi Glavnog odbora raspravljali su pod dodatnom točkom, koja nije bila predviđena dnevnim redom. U SDSS-u smatraju da se tim dvama zakonima ugrožavaju prava vlasnika zemljišta te da bi posebno mogla biti ugrožena prava izbjeglih Srba i prognanih Hrvata jer nisu u mogućnosti obrađivati svoje zemljište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Paradoksalno Zbog nepostojeće agencije blokirana prodaja zemljišta Slika nije dostupna Predao se ubojica? U Doboju ubijen dopredsjednik Srpske demokratske stranke

Na konferenciji za novinare, održanoj u stanci sjednice, predsjednik SDSS-a i Glavnog odbora stranke Vojislav Stanimirović zamjerio je koalicijskim partnerima što 'nisu imali razumijevanja' za zahtjeve SDSS-ovih saborskih zastupnika. Prema njegovim riječima, zakoni o poljoprivrednom zemljištu i golfu doneseni su mimo volje SDSS-a kao koalicijskog partnera. 

Od Sabora napraviti mjesto gdje se poštuju stavovi koalicijskih partnera

'Dobrih vijesti nemamo, a za loše ovo nije vrijeme', kazao je član Predsjedništva i Glavnog odbora SDSS-a Milorad Pupovac, istaknuvši da SDSS ostaje pri stajalištima iznesenima u Saboru.

'O mehanizmima i načinu kako će svoja stajališta braniti, te kako će od Sabora napraviti mjesto gdje će se poštivati stavovi koalicijskih partnera, stranka će javnost obavijestit nakon novogodišnjih blagdana', najavio je Pupovac.

Na pitanje novinara može li pojasniti na koje je loše vijesti mislio, Pupovac je naveo usporavanje pristupnih pregovora s EU, dodatno kompliciranje odnosa sa susjedima, posebice sa Slovenijom, gospodarsku krizu, gubitak radnih mjesta, porast broja nezaposlenih i nedovoljnu koordiniranost u radu koalicije.

'Razmislit ćemo kakve ćemo poteze učiniti kako bismo došli s dobrom viješću umjesto da pridonosimo gomilanju loših', kazao je Pupovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene