Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna priča

Dobri ljudi: Obitelj zbrinula čak 13 stradalih ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U domu obitelji Mijatović je 13 ljudi, a kod obitelji Lozić njih pet s područja Gunje. Kod njih mogu ostati dok god bude potrebno.

Osim u prihvatilištima, velik broj stradalih zbrinut je u obiteljskim kućama. Posebno angažirani bili su mještani Gradišta koji su u svojim domovima prihvatili i zbrinuli sve evakuirane. Ekipa Nove TV bila je u domu obitelji koja je primila čak 13 ljudi. Dogodilo se i nešto pomalo neočekivano - prihvatilište je prazno!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavljuju tužbu 'Nismo poplavljeni, već POTOPLJENI!' Slika nije dostupna Linije obrane stabilne FOTO Vodeni val na vrhuncu u Donjem Miholjcu

DRAMA U ISTOČNOJ SLAVONIJI: Nove snimke Slavonskog Broda iz zraka

Priča iz Gradišta je specifična i posebna, s iznimno lijepom i dirljivom gestom, jer tamo je gotova svaka obitelj primila evakuirane osobe s poplavljenim područja. U domu obitelji Mijatović je 13 ljudi, a kod obitelji Lozić njih pet s područja Gunje. Jedna od onih koji su morali napustiti svoj dom u Gunji je i gospođa Marija koja je otišla s majkom, suprugom i dvoje djece.

Sve što je teško stekla sada je izgubila

'Bila sam šokirana kad sam osjetila to i samo sam razmišljala da okupim svoju obitelj i da budemo svi zajedno. Da krenemo gdje god, samo to sam razmišljala, više ništa. Nisam razmišljala toliko ni o kući, samo sam mislila na svoju djecu, brata, snahu i majku', rekla nam je Marija kojoj je jako teško gledati Gunju u kojoj su krovovi pod vodom. Neshvatljivo joj je da je njezina kuća pod vodom.

Pronađeno tijelo još jedne poginule osobe u Rajevu Selu

'Dođe mi da krenem, da vidim je li mi kuća pod vodom', rekla je na rubu plača i dodala da je kuću teško stekla, a sada je izgubila je sve što je imala.

Kod obitelji koje su ih primile mogu ostati koliko god bude potrebno

Privremeni dom pronašla je kod dobrih ljudi iz Gradišta koji su prihvatili evakuirane s poplavljenih područja. Kod njih će moći ostati koliko god bude potrebno. Srećko Papac, načelnik Općine Gradište, ponosan je na svoje sumještane koji su u teškim trenucima pokazali svoje veliko srce.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene