Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Distributivni centar

Dobre vijesti: Otvorena investicija teška 125 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicije jedine mogu ubrzati oporavak, međutim one su u Hrvatskoj nažalost prava rijetkost. Zato je pokretanje svakog većeg ulaganja dobra vijest.

Danas je predstavljeno domaće privatno ulaganje teško 125 milijuna kuna, a iz Vlade se ponovno pravdaju najavama Zakona o investicijama koji bi trebao pojačati strana ulaganja.
Posao se u novom distributivnom centru već zahuktao iako je tek danas službeno otvoren.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Fabris Peruško (Foto: Pixell) Oporba skeptična Izvanredna uprava Agrokora uskoro predlaže nove skupine vjerovnika

Ovo je je jedna od rijetkih ovogodišnjih investicija u ovoj godini. Recesija je ulaganja smanjila za 10 posto u odnosu na 2011. No iz tvrtke koja je pokrenula ovaj centar tvrde da upravo sada treba ulagati i pripremiti se za ulazak u EU.

'Zapravo jedino je ulaganje pravi izlaz iz krize, ne samo u Hratskoj nego i u Europi. Ulaganja su potrebna u svim onim područjima gdje Hrvatska ima konkuretsku prednost. To je poljoprivreda to je turizam recimo', rekao je Damir Kuštrak, potpredsjednik Uprave Agrokora.

Ulaganja u proizvodnju i turizam donose brzi povrat kapitala u prosjeku za sedam do deset godina. Ulaganjima u infrastrukturu i energetiku koje najavljuje Vlada pak treba duže oko 20-ak da vrate ono što je uloženo. Pomoćnik ministra gospodarstva došao je današnju svečanost najavio da poteze kojima država želi pojačati ulagački ciklus.

>> Rohatinski se vraća u Agrokor i prihvaća posao u Goldman Sachsu?

'Upravo danas na Vladu kreće Zakon o poticanju investicija riječ je o vrlo kvalitetnim poticajima za sve one koji žele ulagati na način da se oslobađaju većeg dijela ili potpuno poreza na dobit uz vrlo konkretne mjere poticaja u samom zapošljavanju', rekao je Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva.

Novi će zakon otvaranje novog radnog mjesta u proizvodnji poticati sa iznosom od 9.000 eura. To bi strance i domaće poduzetnike trebalo motivirati da snažnije zapošljavaju. Naravno investitori od države očekuju da riješi i problem predugih procedura za pokretanje njihovih projekata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene