Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Branitelji zadovoljni

Dobra vijest za vlasnike udjela u braniteljskom fondu - isplata dividende

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisna vijest za sve vlasnike udjela u braniteljskom fondu svakako je ona o isplati dividende. Novac se može podići u poslovnicama Fine.

Za tu je svrhu namijenjeno 44 milijuna kuna. Iako je dividenda po udjelu niža nego proteklih godina, branitelji nisu razočarani. Ove godine nešto niža dividenda nego proteklih. Ipak, branitelji nisu razočarani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pala odluka Applove milijarde idu dioničarima i - Appleu! Slika nije dostupna Čitava obitelj na optuženičkoj klupi Nezakonito isplatili 6,3 milijuna kuna dividende u Pivovari Osijek

"Imam 52 udjela. 20 i nešto lipa po udjelu. 1000 kuna", jednostavno je izračunao branitelj Goran Mrovček. "Dobro je. Kakva je situacija u državi, nije ni loše", dodaje branitelj Antun Kordelj.

Iz godine u godinu dividenda iz Fonda hrvatskih branitelja sve je niža. Tako je s nešto malo više od 33 kune za 2009. godinu dividenda za 2011. pala na 20,38 kuna po udjelu. Više od dividende, branitelje brine što pada vrijednost samih udjela.

"Bilo je 630 kuna, pa je bilo čak i 700 i nešto. Palo je na 570. Po udjelu pada i to nije dobro", kaže Mrovček. Ni Fond hrvatskih branitelja nije ostao imun na krizu na tržištu kapitala. Uz to velik broj branitelja prodao je svoje udjele.

"Puno ih je prodalo. Mislim više od pola. Ali ja se nadam do zadnjeg da ću...Znači, prvi sam krenuo u obranu, moji udjeli ostaju do kraja", čvrsto je odlučio branitelj Ante Knezović. Udjeli ostaju, a isplaćena dividenda već ima svoju namjenu.

Nekom nova putovnica, nekom režije, nekom školovanje, neće biti tako teško potrošiti 44 milijuna kuna dividende iz Fonda hrvatskih branitelja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene