Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dobio 23 milijuna kuna odštete zbog parkinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sudskog spora oko parkirnog mjesta, koji se u vrijednosti ne većoj od 400 eura vodio između Ratka Periše i Grada Zagreba, Županijski sud u Zagrebu pravomoćnom presudom Gradu je naložio da spomenutom Periši mora isplatiti nešto manje od 23 milijuna kuna.

Periša je tako nakon 20 godina dobio spor i odštetu od 23 milijuna kuna. Presuda je pravomoćna, a iznos je sudskim putem već skinut s gradskog računa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naknada za duševne boli Frane Lučić od Općine i DVD-a Tisno dobiva milijun i 140 kuna Slika nije dostupna Presedan Roditelji zlostavljanog dječaka traže milijun

Spor između Periše i Grada počeo je osamdesetih godina kada je Periša na javnom natječaju kupio za 800 njemačkih maraka parkirno mjesto u garaži. No, grad je smatrao da je ta cijena preniska te je tužio Perišu i dobio svoje parkirno mjesto natrag. 

Nakon toga, Periša je tužio grad i tražio povrat novca. I kako to kod nas često biva, sudski spor otegao se na dva desetljeća. Tek je prošle godine Županijski sud u drugostupanjskom postupku donio pravomoćnu presudu prema kojoj Grad Zagreb profesoru Periši duguje nešto manje od 23 milijuna kuna. 

Takva odluka suda šokirala je Gradsko poglavarstvo i tek kada su se pribrali slijedio je novi šok; presuda o ovrsi u Perišinu korist. Tako je novac s gradskog računa prebačen na Perišin račun, a pravni zastupnici grada uložili su žalbu. 

Državno odvjetništvo napravilo je golem propust, ali ovaj put u korist običnog građanina. U tijeku spora nije zatražilo denominaciju, odnosno, usklađivanje vrijednosti novca koje je Periša potraživao. Ta je to učinjeno, Grad bi sada Periši bio dužan oko 2.300 kuna. 

Inače, Ratko Periša, zaposlen kao profesor jedne zagrebačke srednje škole, ne želi ništa komentirati do okončanja postupka.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene