Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje nestabilno

U prva 3 mjeseca u Zagrebu samo 15 sunčanih dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prva tri mjeseca ove godine na području Zagreba bilo je samo 15-ak sunčanih dana, što je daleko ispod prosjeka za to razdoblje.

Od 90 dana, čak 75 ih je bilo prekriveno oblacima, a samo 15 sunčano. U ožujku su zabilježene rekordne padaline od kad postoje mjerenja, od 1869. godine. Povećanu količinu oborina u ožujku bilježe i mnoga druga mjesta u zemlji, poput Rijeke i Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasnost od poledice Stiže nova runda snijega, padat će i u nizinama: DHMZ izdao upozorenja Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

A na prognostičkim kartama sve do kraja tjedna nema naznaka za stabilnije ili što bismo mogli očekivati za mjesec travanj - sunčanije vrijeme. U četvrtak se očekuje razvedravanje,a prvo se 'sunce na prozorčiću' pojavljuje tek početkom idućeg tjedna.

Do kraja utorka ostaje oblačno povremeno s kišom, a u Gorskome kotaru i Lici većinom sa snježnim padalinama, dok će Slavonci 'uživati' u kombinaciji kiše i snijega. Kraća sunčana razdoblja moguća su poslijepodne i to tek mjestimice na Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i  istočni, na srednjem i južnom Jadranu umjereno i jako jugo, a na sjevernom bura, navečer će se proširiti i na sjevernu Dalmaciju. Najviša temperatura od 1 do 6, u istočnoj Slavoniji i na sjevernom Jadranu 7 do 12, u Dalmaciji 12 do 16°C.

U srijedu postupno smirivanje vremena, četvrtak razvedravanje

U srijedu možete očekivati još oborina na kopnenom području, u gorju snijeg, u nizinama kišu i susnježicu, ali će iste postupno oslabjeti i prestati u poslijepodnevnim satima. Puhat će većinom slab, u Slavoniji i Podravini umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka većinom od 0 do 6 Celzijevih stupnjeva. Kiša će se najduže zadržati na jugu Dalmacije. Na sjevernom Jadranu bura u slabljenju, u Dalmaciji će zapuhati tramontana i zapadni vjetar koji će najjači biti na otvorenom moru u popodnevnim satima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju i na sjevernom Jadranu od 4 do 8°C, uz obalu i na otocima Dalmacije od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 8°C ponegdje na sjevernom Jadranu do 14°C u Dalmaciji.

U noći na četvrtak moguć je mraz. U četvrtak većinom suho, a tijekom dana očekuju se i sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab. Ujutro je moguća magla ili niska naoblaka i mraz jer bi se temperatura u slučaju djelomično vedre noći mogla spustiti i malo ispod 0°C. Dnevna temperatura će biti u porastu i kretat će se većinom od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.
Na Jadranu će prevladavati sunčano uz porast naoblake u večernjim satima, kada će na sjevernom Jadranu početi slaba kiša. U noći slaba bura, danju će zapuhati slabo jugo će popodne i osobito navečer ojačati. Jutro svježije s temperaturama od 3 do 7°C u zaobalju, od 7 do 12°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 11 do 17°C.

Za vikend promjenjivo - oblačno, kišovito, povremeno sunčana razdoblja

U petak i subotu prijepodne oblačno s mjestimičnom kišom, a zatim djelomično razvedravanje. Na Jadranu će potkraj subote jugo okretai na buru. Malo toplije.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene