Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan skupine Borg kao kula od karata

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: E-mail Martine Dalić nije hakiran, netko od sudionika prepiske vjerojatno je "krtica"

Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novi problem za grupu Borg (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Premijer traži novog ministra, oporba traži nove izbore i pokreće proceduru za raspuštanje sabora. Po prvi put čuli da državno odvjetništvo traži dokumente iz sabora o svjedočenju Martine Dalić. Istodobno, u javnost izlaze novi dokumenti o takozvanoj grupi Borg.

Kao kula od karata - iz dana u dan ruši se plan grupe Borg. Nova dokumentacija, koju je danas objavio portal Index, mogla bi zadati dodatne probleme odvjetničkom uredu Šavorić i partneri. U objavljenoj dokumentaciji navodno stoji kako je za vrijeme dok je odvjetnički ured bio angažiran oko Lex Agrokora - ruskoj državnoj VTB-e banci ispostavio račun od 640 tisuća kuna za pravne usluge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktivnosti grupe Borg Ministar Božinović o aferi Hotmail: "Policija provjerava sadržaj svih relevantnih dokumenata" Procurili novi dokumenti u aferi Hotmail (Foto: Dnevnik.hr) Novi dokumenti u Aferi Hotmail Šavorić je savjetovao Ruse dok je pisao lex Agrokor, ali demantiraju da su to naplatili 640.000 kuna

Iz odvjetničkog ureda Šavorić i partneri odgovorili su nam kako nije točno da je odvjetničkom društvu VTB banka u dva navrata isplaćivala usluge savjetovanja u vezi Agrokora te da nije točno da je isplačeno oko 640 tisuća za pravne usluge u tom periodu.

Novi dokumenti - zanimaju i disciplinsko tužiteljstvo hrvatske odvjetničke komore. "Naravno vezano i za sasvim novu dokumentaciju zatražiti ćemo dodatne izvide i očitovanja od relevantnih subjekata ovog postupka", rekao je Alen Jakobović iz hrvatske odvjetničke komore.

U državnom odvjetništvu danas o istrazi oko afere mailovi tek su se kratko oglasili. "Nadležno državno odvjetništvo nije u mogućnosti davati informacije iz svog postupanja s obzirom na zakonska ograničenja. Po okončanju postupanja i donošenju državnoodvjetničke odluke, javnost će o njoj biti pravovremeno obaviještena", poručuju iz DORH-a.

Da se na slučaju itekako radi, potvrdio je predsjednik saborskog odbora za gospodarstvo Darinko Kosor. "Treba utvrditi da li su neki pojedinci ostvarili osobno materijalnu korist to je posao DORH-a i MUP-a i očekujemo od tih službi da su već počele raditi svoj posao i imam neke informacije da traže materijale znači da su svoj posao već počele raditi", rekao je ranije tijekom dana Darinko Kosor (HSLS).

Neslužbeno doznajemo kako je SOA utvrdila da email Martine Dalić nije hakiran te kako je vjerojatno netko od sudionika prepiske zapravo krtica, koja je dilala dijelove mailova. Mostu je čudno što SOA nije sve prijavila još prošle godine kada je provjeravala mail Martine Dalić.

"Čudno je da tada nisu reagirali na ovo što je izašlo tek sada u javnosti i obavjestili nadležne institucije", smatra Nikola Grmoja (Most).

A još čudniji su i troškovi poslovanja koji su objavljeni na Agrokorovim stranicama.

Ukupni troškovi savjetnika, prema objavljenom Agrokorovom izvješću, u posljednjih 11 mjeseci iznose 321 milijun 382 tisuće 888 kuna i 21 lipu. Taj iznos dijeli se na pravne za koje je izdvojeno 110 milijuna 670 tisuća 784 kune i 90 lipa. Najveći izdatak otišao je za savjetnike oko restrukturiranja 159 milijuna 137 tisuća 307 kuna i 35 lipa. Dok je oko 50 milijuna otišlo na financijske i ostale savjetnike. Iz Knightheada u visokim troškovima ne vide problem.

"Ovi troškovi, iako vrlo visoki, u skladu su s međunarodnim standardima složenih slučajeva restrukturiranja kao što je ovaj, te ih vidimo kao nužnost koju moramo platiti", kaže Andreq Shannahan iz Knighthead Capital managementa.

No, koliko je tko od savjetnika novca dobio, iz Agrokora nam nisu odgovorili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene