Željko Komšić
Željko Komšić Foto: Armin Durgut/Pixsell

Klub zastupnika Mosta upućuje zaključak u saborsku proceduru kojim se obvezuju Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova da Željka Komšića proglase personom "non grata" u Republici Hrvatskoj, doznaje Dnevnik Nove TV.


Mnogi su zazivali i najavljivali ovaj potez, ali Most je prva stranka koja je pokrenula formalnu proceduru.

 

"Sukladno članku 10. Ustava Republike Hrvatske, ovim zaključkom se obvezuje Vlada Republike Hrvatske da Željka Komšića proglasi "personom non grata" - napoželjnim u Republici Hrvatskoj, zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovini aktivnim sudjelovanjem u izbornom inženjeringu, nelegitimno se postavljajući na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu Republike Hrvatske se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora koji se više puta grubo prekršio, te stoga ima dodatnu obvezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom", stoji u zaključku koji potpisuje predsjednik Kluba zastupnika Mosta Božo Petrov.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju