Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja u brodogradilištima

Dnevnik Nove TV doznaje koliko našeg novca je završilo u Uljaniku

Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zid Saše Kopljara o tome gdje su nestali naši novci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Cijeloga dana traje velika PNUSKOK-ova akcija u Uljaniku i 3. maju. Uhićeno je 12 osoba. Sve odreda su direktori, menadžeri i članovi uprava.

Uhićene se, kako doznajemo, sumnjiči da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od 1,2 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Gianni Rossanda izlazi iz zatvora (Foto: Dnevnik.hr) Bivši šefovi namireni Rossanda, Brgić i Grbac dobili sve zaostale plaće, a radnici Uljanik Brodogradilišta ni punu plaću za rujan

Protjerani predsjednik uprave Gianni Rossanda u utorak se branio šutnjom. Nakon što policija obavi ispitivanja, protiv svih će uhićenih biti podignuta i kaznena prijava. Nastavlja se i istraga, a i ostaje pitanje gdje su nestale milijarde kuna.

Od 1991. do 2017. godine prema Uljanik grupi, znači Uljaniku i 3. maju otišlo je više od 13 milijardi kuna raznih državnih potpora. Uz to se očekuje da će ukupan iznos plaćenih jamstava od strane države u prošloj i ovoj godini dosegnuti tri i pol milijarde kuna.

S druge strane, poslovni rezultati su poražavajući. U 2017. godini tvrtka je imala gubitak od milijardu i 800 milijuna kuna, dok za prošlu godinu još nema financijskog izvješća jer, tvrde iz kompanije, nemaju resursa za njegovu izradu.

Šteta veća od 1,2 milijarde kuna

Uhićene se, podsjećamo, tereti za štetu veću od 1,2 milijarde kuna. To su bivši predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda, aktualni direktor 3. maja Maksimilijan Percan.

Uhićeni su bivši predsjednik uprave Uljanika Anton Brajković, članovi posljednje bivše uprave Uljanika Marinko Brgić te Veljko Grbac.

Uhićen je i direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, predsjednik nadzornog odbora Uljanik plovidbe Darko Šorc te direktor Uljanik financija Elvis Pahljina.

Još su uhićeni bivši direktor Uljanik brodogradilišta Edurad Milovan, direktor Uljanik pomorstva Silvan Kranjc, bivši direktor Uljanik brodogradilišta Domagoj Klarić te bivši član uprave 3. maja Zdravko Pliško

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene