Netko je ispred župnog ureda u Sesvetama ostavio žensko dijete staro oko šest mjeseci. Policija od građana traži pomoć oko korisnih informacija.


U četvrtak, 20. srpnja 2017. godine oko 21:45 sati, u Sesvetama, Brestje, Ulica Ciklama 2A, ispred župnog ureda Župe Dobrog Pastira, pronađeno je žensko dijete za koje je utvrđeno da bi moglo biti starosti od pet do sedam mjeseci.

Vezani članci Policija, ilustracija Nesebična gesta: Pošteni nalaznik vratio oko deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu Slika nije dostupna Novi detalji: Oglasio se Centar za socijalnu skrb o roditeljima malene djevojčice

Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

Kako dosadašnjim provjerama i poduzetim mjerama i radnjama policijski službenici nisu došli do korisnih saznanja, mole građane da, ako imaju korisne informacije o identitetu djeteta, a time i njezinih roditelja te okolnosti o događaju, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili se jave na broj telefona 192 kao i e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr.

Antonija Lacković, stanovnica Brestja, kaže da je čula neku gužvu. "Čula sam da netko trči i onda sam pitala što se događa. Rekli su mi da je naša susjeda Marta išla s posla i našla dijete u kolicima da plače", ispričala je Antonija za Novu TV. 

Pronalasku djeteta svjedočila je i Zlatanova supruga. "Sjedila je ovdje i čula dijete da plače i plače i plače. Onda je išla pogledati, ali već velečasni bio tu", kaže Zlatan