Humanitarni koncert za Dječju kuću Borovje (Foto: Hrabri telefon)
Humanitarni koncert za Dječju kuću Borovje (Foto: Hrabri telefon) Foto: Hrabri telefon

U Centru Knap na zagrebačkoj Peščenici trinaestogodišnja djevojčica Lea Zelić odlučila je organizirati humanitarni koncert kako bi pomogla Hrabrom telefonu.


U moru loših vijesti, isticanja ružnog ponašanja raznih aktera u društvu, čast nam je predstaviti svijetli primjer i pokazati kako djeca mogu biti i jesu empatična i skromna, s ogromnim srcem! Tako je Lea Zelić, djevojčica 7. razreda, samoinicijativno odlučila pomoći djeci oko sebe kroz pomoć Hrabrom telefonu.

Vezani članci Hrabri telefon Kreće nova kampanja "Pomozite da Hrabri telefon i dalje zvoni": Mjesto gdje se djeca i mladi povjere o problemima PR EON donosi humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy

"Toliko je tužne djece koja proživljavaju nasilje i zlostavljanje. Zato sam odlučila učiniti ono što ja mogu. Odlučila sam pomoći Hrabrom telefonu jer znam da svojom linijom za djecu pomažu mnogo djece.

Bavim se pjevanjem pa sam pozvala svoje prijatelje s kojima idem u glazbenu školu u udruzi Backstage i zajedno smo održali humanitarni koncert za Hrabri telefon", rekla je Lea Zelić.

Sav prihod od prodaje ulaznica ide Hrabrom telefonu, za program Dječja kuća Borovje. Ovaj humanitarni događaj održava se i na platformi Čini pravu stvar pod nazivom Djeca za djecu (www.cinipravustvar.hr).

Humanitarni koncert za Dječju kuću Borovje (Foto: Hrabri telefon) Humanitarni koncert za Dječju kuću Borovje (Foto: Hrabri telefon) Foto: Hrabri telefon

Svi koji nisu mogli doći, a žele pomoći Lei u prikupljanju novaca za Dječju kuću Borovje to mogu napraviti putem ove platforme.

"Iznimno mi je drago što sam imala priliku upoznati Leu. Ljetos je Lea došla u ured Hrabrog telefona zajedno sa svojom majkom, predstavila se i detaljno mi obrazložila zašto smatra baš Hrabri telefon vrijednim i kako nam želi pomoći. Sve što smo mogli je reći – hvala Lea", rekla je Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona.

Humanitaran događaj organizirali su Lea Zelić i njena obitelj zajedno s udrugom Backstage, a na koncertu su gostovali i Gelato sisters, Adrian Čičak, Zbor OŠ Dobriše Cesarića i Tomislav M. Čeleketić!

O Dječjoj kući Borovje

Program Dječja kuća Borovje program je prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži koji djeluje u lokalnoj zajednici Borovje, a  otvoren je i za stanovnike svih dijelova Grada Zagreba i uže okolice. Djeci starosti od 4 do 18 godina, pruža zanimljive, poticajne i kreativne sadržaje usmjerene na primarnu prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih kao i zlostavljanja i zanemarivanja djece i mladih.

Dječja kuća Borovje otvorena je svakim radnom danom u vremenu od 9 do 20 sati, preventivne radionice se održavaju većinom u popodnevnim satima dok se individualni susreti održavaju prema dogovoru s korisnicima. Tijekom školske godine oko 200 djece se uključi u aktivnosti ovog programa.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju