Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četverogodišnja djevojčica iz Osijeka nije zaražena hepatitisom B nakon uboda na narkomansku iglu na vrtićkom igralištu.


Pred obitelji su još dva mjeseca neizvjesnosti jer toliko treba čekati na rezultate testova na zarazu hepatitisom C i virusom HIV-a. 'Osjećala sam se strašno, još uvijek se osjećam strašno. Sretna sam, ali mi ništa ne znače ovi prvi nalazi, značit će mi oni nalazi za dva mjeseca', kazala je Suzana Reidl Bogdan, majka djevojčice.

>>
Osijek: Djevojčica se ubola na NARKOMANSKU IGLU u dvorištu vrtića!

Vezani članci Zdravko Mamić na Županijskom sudu u Osijeku Ministarstvo objavilo rezultate inspekcije osječkih sudaca: Utvrđene su samo manje nepravilnosti Paljenje mreža ribokradica - 3 Osječki ribari spalili mreže krivolovaca, upozoravaju na veliki problem: "Ni kečigu ni linjaka nisam dugo vidio"

Ovaj slučaj potaknuo je pitanje sigurnosti djece u vrtićima. Ograde nisu dovoljne da spriječe narkomane da ulaze na igrališta. Roditelji i uprava osječkih vrtića su zabrinuti. Iz grada najavljuju da će povećati sigurnost najmlađih građana.

'Prvi posao spremačice kad dođe u vrtić, ukoliko nije kiša ili snijeg, je da obiđe vanjski prostor, da sve očisti, provjeri i potencijalno opasni predmeti za djecu da se uklone', kazala je Zora Redžep Borak, pedagoginja Centra za predškolski odgoj Osijek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook