Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčica iz Hrvatske umalo se utopila u bazenu u Austriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnja djevojčica iz Hrvatske bila je u kritičnom stanju nakon pada u bazen u jednom hotelu u Austriji, ali je u međuvremenu izvan životne opasnosti, prenosi agencija APA.

Dijete, koje se nalazilo u skupini hrvatskih turista koji su odsjeli u hotelu u Muerzstegu u Gornjoj Štajerskoj, u umjetnoj je komi.

Pročitajte i ovo Varaždinske Toplice Oživljavali ga i liječnici Užas u toplicama: Spasilac na dnu bazena uočio tijelo i pokušao reanimirati muškarca, no nije mu bilo spasa Ilustracija Policija sve istražuje Jednogodišnja djevojčica utopila se u bazenu u kojem je bilo 20-ak centimetara vode

Protiv dviju osoba zaduženih za nadzor djece podignuta je prijava zbog sumnje u ozljede iz nehaja, priopćila je u utorak štajerska policija.

Djevojčica se u ponedjeljak navečer igrala na rubu hotelskog bazena u Muerzstegu pod nadzorom dviju hrvatskih vrtićkih odgajateljica u dobi od 51 i 43 godine, prenosi APA. U tom se trenutku u bazenu nalazilo 21 dijete te još deset osoba.

Dijete je odjednom iz nepoznatih razloga palo u 1,20 metara duboki bazen. 43-godišnja odgajateljica vidjela je djevojčicu kako pluta u vodi ne dajući znakove života i odmah ju je izvukla iz vode. Zajedno sa svojom 51-godišnjom kolegicom pokušavala ju je reanimirati prije dolaska liječnika hitne pomoći.

Djevojčica je prevezena u bolnicu najprije u Muerzzuschag a zatim u Zemaljsku bolnicu u Leubenu.

U utorak poslije podne djevojčica nije više bila u životnoj
opasnosti, izjavio je nadležni liječnik.

Prema izjavi policije, trenutačno nije moguće reći ništa o mogućim posljedicama po dijete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene