Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

‘Darujmo Anji da nastavi živjeti’ naziv je humanitarne akcije pokrenute na Blog.hr-u kako bi se prikupila sredstva za kupnju drenažnog prsluka šestogodišnjoj djevojčici koja je od rođenja stopostotni invalid zbog cerebralne paralize.


Anja zbog svoje bolesti ima velikih problema s disanjem pa bi joj drenažni prsluk Smart Vest bio od velike koristi. No, prsluk stoji oko 60.000 kuna, a to si njezini roditelji ne mogu priuštiti. Humanitarna akcija pokrenuta je prije dva dana. Prikupljeno je nešto novca te Anji za prsluk nedostaje još 45.700 kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Iskustvo nakon kojeg ćete uvijek nositi prsluk za spašavanje Slika nije dostupna Hrvatski bicikl na europskim ulicama

Humanitarian Niskozemac je bloger koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca za malenu Anju te svojim postovima apelira na blogere da se uključe u akciju. Uz njega, jedan od pokretača akcije je i Teofik Starčević, predsjednik Humanitarne udruge ‘Pomoć i ljubav’ iz Pule.

Tko je Anja? 

Anja Kostanjevečki je od rođenja stopostotni invalid zbog cerebralne paralize, a uz to boluje od epilepsije (ima oko 100 napada na dan) te ima velikih problema s dišnim putevima. Upravo bi joj drenažni prsluk pomogao da nastavi svoj ionako težak životni put. 

Kako drenažni prsluk Smart Vest može pomoći? 

Drenažni prsluk svojim visoko frekventnim osciliranjem pomaže mobiliziranju sluzi u dišnim putovima te time poboljšava iskašljavanje plućnog sekreta, povećava plućni kapacitet oboljelih i smanjuje rizik od infekcija. 

Cijena tog prsluka nije baš mala, 11 tisuća dolara ili oko 60 tisuća kuna. Roditelji ga moraju nabaviti kako bi spriječili česte infekcije dišnih puteva. Nabavlja se direkno iz tvornice u Americi, jer ako se ide preko uvoznika cijena je onda još i veća. Za sve Vas koji želite saznati više o drenažnom prsluku Smart Vest možete pročitati na njihovim stranicama. 

Obitelj Kostanjevečki na svojem blogu upoznaje sve zainteresirane sa svojim svakodnevnim bitkama koje vode za Anjin život. Upravo na njihovom blogu pročitajte kako proživljavaju stresne trenutke djetetove borbe za život te kako napreduje liječenje malene Anje. 

Svi vi koji želite olakšati disanje malenoj Anji te iskazati svoje humano srce, možete to učiniti uplatom na slijedeći način. 

ŽIRO RAČUN u Zagrebačkoj banci 

- za Hrvatsku 2360000 – 1000000013 s pozivom na broj 3113728810 

- iz inozemstva 2360000-1000000013 ,broj deviznog računa 2435841613
Iban broj: HR323600003226926047
Swift Code: ZABAHR2X
 

Av.Dubrava 43
10040 Zagreb
Poslovnica 016407

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju