Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike kazne

Pazite gdje popravljate svoj automobil - Evo i zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje i kako popraviti svoj auto? Koliko je vas svoj automobil popravilo kod poznanika ili dobrog majstora? Problem je što se sve radilo na crno. U nekoj garaži bez računa.

Djelatnici Carine krenuli su u zatvaranje ilegalnih automehaničarskih radionica. A sve kako bi oni koji rade s računima i plaćaju radnike i porez - radili i dalje.

Ukoliko carinici pronađu neke nepravilnosti u automehaničarskoj radionici, izriču novčanu kaznu vlasniku u iznosu od 10 do 30 tisuća kuna. Radnja se pečati, odnosno zatvara, na mjesec dana.

U prvih devet mjeseci ove godine carinici su proveli 342 nadzora i zabilježili 47 nepravilnosti. Samo u listopadu, kroz 588 nadzora uočeno je 28 nepravilnosti i izrečeno devet mjera zabrane rada. Od ukupnog broja, 10 posto automehaničara u Hrvatskoj, radi na crno.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura"

VIDEO Pogledajte rezultat velike akcije zagrebačke carine

'To što je zapečaćen, odnosno što njegova radnja 30 dana ili više ne radi zapravo je najveća kazna za svakog poslodavca. Uspoređujući cijene automehaničarskih radova u sivoj ekonomiji i u legalnim dućanima, servisima, koji uredno posluju, razlika je minimalna', ističe Predrag Juratovac, viši inspektor u službi za mobilne jedinice.

I zato, zbog tih stotinjak kuna, koje spremate direktno u džep, nemojte riskirati dobivanje višestruko veće kazne.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene