Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gdje i kako popraviti svoj auto? Koliko je vas svoj automobil popravilo kod poznanika ili dobrog majstora? Problem je što se sve radilo na crno. U nekoj garaži bez računa.


Djelatnici Carine krenuli su u zatvaranje ilegalnih automehaničarskih radionica. A sve kako bi oni koji rade s računima i plaćaju radnike i porez - radili i dalje.

Ukoliko carinici pronađu neke nepravilnosti u automehaničarskoj radionici, izriču novčanu kaznu vlasniku u iznosu od 10 do 30 tisuća kuna. Radnja se pečati, odnosno zatvara, na mjesec dana.

U prvih devet mjeseci ove godine carinici su proveli 342 nadzora i zabilježili 47 nepravilnosti. Samo u listopadu, kroz 588 nadzora uočeno je 28 nepravilnosti i izrečeno devet mjera zabrane rada. Od ukupnog broja, 10 posto automehaničara u Hrvatskoj, radi na crno.

Vezani članci Ilustracija Što učiniti ako vam kiša poplavi automobil? Ovo su ključni koraci Djeca iz Istre i Ukrajine slala poruke za mir - 2 FOTO Djeca iz Hrvatske i Ukrajine poslali poruke za mir: "Sve što oni prolaze i Hrvatska je prošla prije 30 godina"

VIDEO Pogledajte rezultat velike akcije zagrebačke carine

'To što je zapečaćen, odnosno što njegova radnja 30 dana ili više ne radi zapravo je najveća kazna za svakog poslodavca. Uspoređujući cijene automehaničarskih radova u sivoj ekonomiji i u legalnim dućanima, servisima, koji uredno posluju, razlika je minimalna', ističe Predrag Juratovac, viši inspektor u službi za mobilne jedinice.

I zato, zbog tih stotinjak kuna, koje spremate direktno u džep, nemojte riskirati dobivanje višestruko veće kazne.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju