Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska se nalazi u skupini zemalja s najnižim stopama dječjeg siromaštva u usporedbi sa zemljama Europske unije.


U posljednjih desetak godina stopa dječjeg siromaštva kreće se oko 16 do 17 posto, no u dobra krize i recesije dječje je siromaštvo u porastu, a najugroženije su obitelji s troje i više djece, istaknuto je na konferenciji 'Djeca u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti - izazovi i mogućnosti' koja se danas održava u Zagrebu.

Vezani članci Slika nije dostupna Beograd: Uhićeni nakon što su u očaju pokušali prodati bubreg Slika nije dostupna 'Moramo se suočiti sa siromaštvom i bijedom, nažalost pravu formulu još nismo našli'

>> Djeca koja se igraju u blatu su pametnija

>> Djeca čiji su roditelji 'pametniji' više puše 'travu'

'U Hrvatskoj veći rizik za siromaštvo imaju školska djeca, više do 56 posto sve siromašne djece živi u kućanstvima bez zaposlenih, oko 18 posto ih živi u jednoroditeljskim obiteljima a oko 22 posto siromašne djece dolazi iz kućanstava koja primaju novčanu socijalnu pomoć', rekao je profesor sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Zoran Šućur.

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović ocijenila je kako je dječje siromaštvo u Hrvatskoj u porastu te da bi u doba krize i recesije djeca trebala biti izuzeta od proračunskih rezova. (Hina)