Utrka Tour of Croatia ostat će zapamćena i po prijateljstvu koje se rodilo između jednog dječaka i biciklista Novonordisk iz SAD-a. Za sve je "kriv" ili zaslužan, dijabetes.


Devetogodišnji Nikola Buneta ima dijabetes od druge godine života i kada je vidio da čitavom timu biciklista ta bolest nije nikakva zapreka, nego dodatni motiv za sjajne rezulate, sjeo je i napisao im pismo s porukom kako je zahvaljujući njima shvatio da ni njemu bolest ne treba biti prepreka.

Vezani članci Zagreb Advent Run (Foto: Dnevnik.hr) Sudionici kostimirane utrke Zagreb Advent Run trče protiv melanoma Slika nije dostupna Ni strme litice ni magle nisu spriječile 70-godišnju Bolivijku da svlada biciklističku stazu poznatu kao "Cesta smrti"

Nikola ide u drugi razred osnovne škole i aktivni je sportaš. Igra nogomet, trenira džudo, uči španjolski i engleski. Živi život poput svojih vršnjaka i dijabetes ga u tome ne sputava.

Prošle je godine na biciklističkoj utrci Tour of Croatia vidio dečke koji su postali njegov uzor - bicikliste, vrhunske sportaše i to dijabetičare, baš poput njega. "Oni su me motivirali da bih ja to jednog dana mogao postati, da nije važno imam li dijabetes ili ne, da svejedno mogu biti sportaš i normalan čovjek" kaže Nikola.

Bisickli su pročitali pismo i oduševljeni, poslali Nikoli motivirajuće poruke te poziv na upoznavanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr