Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodice: Nije bilo zlostavljanja, dječak je sve izmislio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je istraga vazana uz 13-godišnjeg dječaka koji je pronađen vezan, polugol i drogiran na gradilištu zgrade u Vodicama.

Strašan događaj koji je uznemirio građane potaknuo je brojne priče o napadaču. Nagađanja je li se radilo o brutalnoj igri školaraca ili je riječ o odrasloj osobi, okončao je kraj policijske obrade.

Pročitajte i ovo Meditirao gol Lotos poza VIDEO Skinuo sve osim ogrlice i meditirao na svetom mjestu, ljudi su bijesni: "Jesi li poludio?" Festival Šaše i pulente Poznati festival Brojni posjetitelji na Festivalu šaše i pulente: "Jedno od najstarijih jela na kojima su odrastale generacije"

Prema izjavama iz policije, dječak je cijelu priču izmislio.

- Kaznenog djela kao takvog nije bilo. Dječak je bio izvrgnut, kako je rekao, maltretiranju svojih vršnjaka pa je događaj izmislio kako bi na usmjerio pozornost na sebe, rekao nam je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Učenik 7. razreda osnovne škole u Vodicama, koji je zavezan i razodjeven pronađen prije dva dana u prizemlju nedovršene zgrade u Vodicama, nije bio napadnut i cijeli je događaj sam inscenirao, kazao je načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran na večerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Šibeniku.

Peran je kazao kako je sve to policiji priznao sam dječak te da nije bilo nikakva starijega 50-godišnjeg muškarca koji je zlostavljao dječaka ili ga pokušao silovati, kako su pisali neki mediji.

Dječak je, naime, cijeli događaj inscenirao i lažno prijavio zbog česta verbalna i ponekad blažega fizičkog zlostavljanja svojih vršnjaka, istaknuo je Peran, dodavši kako je tim događajem dječak, kako je priznao, želio upozoriti svoje roditelje da ga premjeste u drugu školu.

Tijekom kriminalističke obradbe privedene su dvije osobe za koje se sumnjalo da su upletene u taj slučaj, te je na obavijesni razgovor bilo pozvano 50 ljudi, rekao je Peran.

Izrazio je nezadovoljstvo zbog bučnih napisa u nekim medijima što je, kako je objasnio, izazvalo i zabrinutost nekih roditelja u Vodicama koji su zvali policiju i u strahu od mogućeg zlostavljača i silovatelja raspitivali se trebaju li djecu pratiti u školu.

Peran je naglasio i kako će policija i dalje istraživati okolnosti koje su dovele do toga da dječak izmisli cijelu priču, a nastavlja se i kriminalistička obradba mogućeg zlostavljanja od njegovih vršnjaka.

U vezi s cijelim slučajem policija će zbog lažne dojave poslati i posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež U Šibeniku.

Na večerašnjoj konferenciji za novinare šibenska je policija izvijestila i o zapljeni droge od dvojice muškaraca sa šibenskog područja. Zaplijenjeno je više od dva kilograma marihuane. Muškarci su policiji poznati od prije, a dio zaplijenjene droge najprije su pronašli u kamionu u kojem su se nalazila obojica muškaraca. Droga je bila skrivena između sjedala vozača i suvozača. Drugi dio pronađen je pri premetačini kuće vozača kamiona u Bilicama kod Šibenika, a manju količinu pronašli su i u kutiji za cigarete suvozača kamiona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene