Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo!

Dječak (11) humanitarac: Novac od izložbe daruje udruzi za Downov sindrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od prvih koraka Borna Krušlin zaljubio se u kist i boje, a svoju ljubav odlučio je dijeliti. Već s devet godina imao je prvu samostalnu izložbu koju je posvetio bolesnom vršnjaku.

Danas jedanaestogodišnji dječak novac od svoje druge izložbe, koja je otvorena večeras, daruje udruzi za Downov sindrom iz Osijeka.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Najavili istragu "Nenamjerno smo pogodili nedužne ljude, to se događa u ratu": Netanyahu o smrti sedmero humanitaraca Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem

Svoju prvu samostalnu izložbu imao je s devet godina. Tada ju je posvetio bolesnom vršnjaku.

'Izložba je bila namjenjena za mog bolesnog vršnjaka. Sav novac koji smo zaradili uplaćen je na njegov račun', rekao je Borna Krušlin.

'Korak u život' zakoračio po šesti put: Evo kako možet pomoći!

Početna cijena slika na novoj izložbi je 200 kuna, a Borna se nada da će oni koji mogu dati mnogo više. 'Što se više skupi, više će se moći pomoći udruzi Down', dodao je Borna.

Udruga za Down sindrom iz Osijeka nema svoj prostor. Članovi se okupljaju jednom na tjedan u prostorijama vrtića. Svaka pomoć njima je dobrodošla.

'Borna je kao  jedno djete za diviti se. A isto tako je za diviti se i gesta njegovih roditelja koji su spremni darivati ta njegova prekrasna djela za udrugu da nam se omogući možda prostor za našu dječicu, ili neka sredstva koja ćemo upotrijebiti u udruzi', rekla je Sonja Gašparček, članica udruge Down sindrom Osijek.

'Nadamo se da će tako nastaviti i da će poslužiti kao primjer vršnjacima, ali i starijima od njega da pomažu drugima', rekao je Darko Krušlin, Bornin otac.

Jer lijep je osjećaj činiti dobro, poručio je Borna i sve pozvao da se odazivaju na humanitarne akcije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene