Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar Milinović potvrdio smjenu, Buble tvrdi da je žrtva medijskog linča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Većeslav Bergman najavio je smjenu dr. Tončija Buble s mjesta načelnika Službe za lijekove HZZO-a zbog skandala koji je izbio oko njegove izjave u vezi odobravanja posebno skupih lijekova. Ministar zdravstva Darko Milinović prije nekoliko minuta potvrdio je da je Buble smijenjen.

Smjenu je i zatražio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović zbog njegove izjave koja je objavljena na Novoj TV i u nekim dnevnim novinama u kojoj je Buble, govoreći o odobrenju skupog lijeka  za mladu Zadranku Ivu Prenđu, ali i o još nekim pacijentima koji boluju od teških bolesti izjavio kako 'neki pacijenti moraju umrijeti'.

Pročitajte i ovo Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni" CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada

Buble se oglasio priopćenje u kojem tvrdi da je žrtva novinarskog linča i niza neistina, zbog čega je prisiljen pokrenuti 'niz pravnih procedura'. 

>> SDP traži odgovornost čelnika HZZO-a zbog Bubleove izjave

Posebno se obrušio na prilog Nove TV tvrdeći kako je njegova izjava u prilogu izvučena iz konteksta.

Izjavu vam donosimo u cjelosti kao i prilog koji je objavljen na Novoj TV, a za koji Buble tvrdi da je dio medijskog linča i usmjeren na stvaranje što veće gledanosti.

>> Nažalost, neki pacijenti moraju umrijeti

>> Zbog izjave 'Neki pacijenti moraju umrijeti', ministar traži smjenu Tončija Buble

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene