Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo 400 zagrebačkih studenata u ruke je dobilo diplomu za posao budućnosti. Mladi FER-ovci, unatoč krizi, jedni su od najtraženijih djelatnika na burzi rada.


Ohrabruje i podatak da informatika i elektrotehnika više nisu rezervirane samo za muškarce - FER upisuje sve više djevojaka.

Vezani članci Škola (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Profesorica informatike pisala Vladi: "Ne lažite da ima posla, moram ići raditi u dućan za 2000 kuna!" Slika nije dostupna Učenik generacije ne namjerava otići iz RH

Diploma je u Katarinine ruke otišla s najvećim pohvalama. Jedna je od FER-ovaca kojoj je tijekom studiranja jedina ocjena bila - petica.  'Mi vam imamo one e-indekse, e- kartice, pa malo je dosadan, moram priznati, ali eto, mislim da sam ja to najviše zbog svojih roditeljia koji su stvarno ponosni na mene', rekla je skromna Katarina Knezović.

Ponosni su bili roditelji i prijatelji gotovo 400 novih magistara inženjera elektrotehnike. Jedna od najvećih promocija u Hrvatskoj napunila je dvoranu Vatroslava Lisinskog. Mladi FER-ovci ne boje se da će u rukama umjesto diplome morati držati radnu knjižicu. 

Neki od njih već rade, a fakultet potiče suradnju s gospodarstvenicima. Iako se i informatičari u krizi teže zapošljavaju, njihov posao je zanimanje budućnosti.

'Ja osjećam pozitivne trendove i vjerujem da među ovim mladim ljudima neće biti onih koji će završiti na burzi rada', kaže dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Jedan od najzahtjevnijih fakulteta više nije rezerviran samo za muškarce. Petina studenata su žene. I već prema upisima koji su ovaj tjedan tek krenuli vidljivo je - FER je fakultet i za buduće naraštaje.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook