Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na FER-u sve više djevojaka

VIDEO Primili diplome za posao budućnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 400 zagrebačkih studenata u ruke je dobilo diplomu za posao budućnosti. Mladi FER-ovci, unatoč krizi, jedni su od najtraženijih djelatnika na burzi rada.

Ohrabruje i podatak da informatika i elektrotehnika više nisu rezervirane samo za muškarce - FER upisuje sve više djevojaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Skandalozna odluka" Sveučilišni profesori reagirali zbog Informatike: Samo mi u Europi smanjujemo satnicu Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto''

Diploma je u Katarinine ruke otišla s najvećim pohvalama. Jedna je od FER-ovaca kojoj je tijekom studiranja jedina ocjena bila - petica.  'Mi vam imamo one e-indekse, e- kartice, pa malo je dosadan, moram priznati, ali eto, mislim da sam ja to najviše zbog svojih roditeljia koji su stvarno ponosni na mene', rekla je skromna Katarina Knezović.

Ponosni su bili roditelji i prijatelji gotovo 400 novih magistara inženjera elektrotehnike. Jedna od najvećih promocija u Hrvatskoj napunila je dvoranu Vatroslava Lisinskog. Mladi FER-ovci ne boje se da će u rukama umjesto diplome morati držati radnu knjižicu. 

Neki od njih već rade, a fakultet potiče suradnju s gospodarstvenicima. Iako se i informatičari u krizi teže zapošljavaju, njihov posao je zanimanje budućnosti.

'Ja osjećam pozitivne trendove i vjerujem da među ovim mladim ljudima neće biti onih koji će završiti na burzi rada', kaže dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Jedan od najzahtjevnijih fakulteta više nije rezerviran samo za muškarce. Petina studenata su žene. I već prema upisima koji su ovaj tjedan tek krenuli vidljivo je - FER je fakultet i za buduće naraštaje.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene