Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neka 'igre' počnu

DIP zaprimio 5.280 lista i kandidatura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do ponoći je u Državno izborno povjerenstvo (DIP) prispjelo, prema jutrošnjim podacima, 3100 kandidacijskih lista za vijeća i skupštine te 2.180 kandidatura za načelnike, gradonačelnike, župane i zamjenike iz redova manjina koji će se birati na lokalnim izborima 19. svibnja.

Ti podaci nisu definitivni jer se još ne zna jesu li sva povjerenstva unijela u kompjuter sve podatke o kandidaturama predanim u roku, rekao je Vlado Mikulec iz Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (Apis).

Pročitajte i ovo Zoranu Milanoviću uručeni su Konačni rezultati parlamentarnih izbora DIP Milanović primio konačne izborne rezultate: Počeo teći važan rok od 20 dana Glasanje na izborima Objavio DIP Kandidati za EP nikad stariji, mlađih nema niti 10 posto

>> U ponoć istječe rok za predaju kandidatura za lokalne izbore

Za gradska i općinska vijeća i županijske te zagrebačku skupštinu prispjelo je 3.100 kandidacijskih lista, a za načelnike općina, gradonačelnike i župane te zamjenika iz redova nacionalnih manjina odnosno predstavnika hrvatskog naroda prispjelo je 2.180 kandidatura, kazao je Mikulec.

Za Zagreb su prispjele 24 kandidacijske liste za Gradsku skupštinu i osam kandidatura za gradonačelnika. Za provjeru i prihvaćanje kandidacijskih lista i kandidatura povjerenstva imaju rok od 48 sati od zaključenja predaje, to jest do 4. svibnja u ponoć.

DIP će pravovaljane liste objaviti na svojim internetskim stranicama. Izborna promidžba za lokalne izbore službeno će trajati od 5. do 17. svibnja. DIP poziva birače da na vrijeme provjere jesu li upisani u popis birača. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene