Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

DIP: Izbori se ponavljaju i u Murskom Središću i Batini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarni izbori za šesti saziv Hrvatskoga sabora ponovit će se 9. prosinca na ukupno pet biračkih mjesta, uz dva biračka mjesta u Zadru i jednom u Negoslavcima, glasovanje će se ponoviti i u Murskom Središću te Batini, doznaje se danas u Državnom izbornom povjerenstvu.

U Batini, Općina Draž, izbori se ponavljaju na biračkom mjestu br. 2 jer je DIP jutros prihvatio prigovor Roberta Jankovicsa, predstavnika mađarske nacionalne manjine, koji je prigovorio da je na tom izbornom mjestu najmanje troje birača koji nisu mađarske nacionalne manjine glasovalo za kandidate te manjine i da je broj listića veći od broja izašlih pripadnika mađarske nacionalne manjine. 

Pročitajte i ovo Damir Kontrec Izborni dan Potpredsjednik DIP-a o izlaznosti i nepravilnostima na biralištima: "Bila su i dva incidenta kršenja javnog reda i mira..." Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

Jankovics je, inače, na izborima održanima 25. studenoga, osvojio 1.936 glasova, odnosno 46,37 posto, a prvi je Deneš Šoja s osvojenih 1.984 glasova, što je 47,52 posto.

U Murskom Središću ponavlja se glasovanje na biračkom mjestu br. 3, također na mjestu za pripadnike nacionalnih manjina i također zbog većeg broja listića nego što je zaokruženih birača.

U glasačkoj kutiji je, naime, bilo 50 listića, a glasovalo je 47
birača, što je uočio birački odbor kod prebrojavanja i o tome
izvijestio izborno povjerenstvo XII. izborne jedinice, izborne
jedinice za manjine, koje je potom donijelo rješenje o ponavljanju glasovanja, doznaje se u DIP-u.

Žalbeni rok na tu odluku izbornog povjerenstva za XII. izbornu
jedinicu je 48 sati.

Inače, na izborima u XII. izbornoj jedinici za predstavnike
nacionalnih manjina, predstavnik romske nacionalne manjine Nazif Memedi osvojio 305 glasova birača, odnosno 11,48 posto, dok je na drugom mjestu predstavnica ukrajinske manjine Nada Bajić s 270 glasova birača, odnosno 10,16 posto.

U Negoslavcima se ponavlja glasovanje za nacionalne manjine na izbornom mjestu br. 1, a u Zadru se izbori ponavljaju na izbornim mjestima br 39 i 60 i to na listi političkih stranaka.

Razlog ponavljanja glasovanja je također veći broj listića u kutijama od zaokruženog broja glasača na listama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene