Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dionice Agrokora i dalje tonu

Lex Agrokor, povjerenik, deblokade - ulagači ne pokazuju optimizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktiviranje lex Agrokora i imenovanje vladinog povjerenika u koncern Ivice Todorića nije ulilo optimizam investitorima na Zagrebačkoj burzi. Dionice Agrokorovih tvrtki i dalje su u slobodnom padu.

Imenovanjem Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika u Agrokoru počeo je teći rok od 15 mjeseci u kojem bi koncern trebao proći restrukturiranje i izvući se iz krize. Na osjetljivom financijskom tržištu neke dionice Agrokorovih tvrtki u protekla su tri-četiri tjedna izgubile i 50 posto svoje vrijednosti, a od kraja prošlog tjedan računi svih kompanija iz sastava koncerna bili su blokirani.

Iako su jučer blokade skinute, a s bankama je dogovorena financijska injekcija od 150 milijuna eura te isplata plaća radnicima do Uskrsa i djelomična isplata dobavljača, glavne Agrokorove "perjanice" na burzi i dalje tonu iako su u ponedjeljak pokazivale znakove blagog oporavka.

Pročitajte i ovo Videozid Mislava Bage (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dijeli se u dvije tvrtke? Novo poglavlje u slučaju Agrokor: Mislav Bago otkriva kako bi koncern trebao poslovati u budućnosti Slika nije dostupna PRVIH OSAM MJESECI Ramljak objavio ovogodišnje Agrokorove brojke: Ove kompanije posluju s debelim minusom

I premijer Andrej Plenković komentirao je danas u Osijeku kako je "reakcija Burze potvrda ispravnosti i uspješnosti zakonskog i strukturiranog pristupa svih dionika".

No ipak, do 11:49 sati dionica Leda opet je pala i to za 10,04 posto i kreće se oko 3700 kuna, a Jamnice za čak 12,46 posto. Zadnja cijena po kojoj se prodavala je 60 tisuća kuna dok je, primjerice, sredinom ožujka njezina prosječna cijena iznosila oko 130 tisuća kuna. Promet s ove dvije dionice iznosio je danas 8,5 milijuna kuna.

Dionica Zvijezde u minusu je danas čak 17 posto i kreće se oko 1900 kuna dok je vrijednosnica Belja "skliznula" za 10 posto.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene