Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrogodišnji mandat

Dinko Cvitan ponovno imenovan ravnateljem USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Dinko Cvitan ponovno je imenovan na tu dužnost na četverogodišnje razdoblje, objavljeno je na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić imenovao je Cvitana krajem prošlog tjedna, kad je ravnatelj USKOK-a ponovno svečano prisegnuo na tu dužnost. Prije imenovanja Bajić je dobio mišljenje ministra pravosuđa i kolegija DORH-a, a Zakonom o USKOK-u predviđeno je i da ravnatelj mora proći sigurnosne provjere i provjere imovnog stanja. Cvitan je na čelu USKOK-a od studenoga 2005. Najprije je nakon odlaska Željka Žganjera bio obnašatelj dužnosti ravnatelja, a zatim je u ožujku 2006. imenovan na četverogodišnje razdoblje.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

Dinko Cvitan rodio se 1958. godine u Zagrebu, gdje se školovao i diplomirao na Pravnom fakultetu. Nakon 1985., kada je kao pripravnik na Općinskome sudu u Zagrebu položio pravosudni ispit, radio je kao zamjenik općinskoga državnog odvjetnika u Zagrebu, a zatim kao odvjetnik u Zagrebu te direktor pravnih poslova u ‘Sunce osiguranju’ u Zagrebu. Od 2003. zamjenik je županijskoga državnog odvjetnika u Zagrebu raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U listopadu 2005. imenovan je za zamjenika glavnoga državnog odvjetnika RH i preuzeo je tu dužnost 1. studenoga 2005., a idućeg dana imenovan je za obnašatelja dužnosti ravnatelja USKOK-a.

USKOK je osnovan 19. listopada 2001. kao specijalizirano tijelo u sastavu državnog odvjetništva, a počeo je raditi 3. prosinca te godine. Sjedište ureda je u Zagrebu, a svoje odjele ima u Splitu, Rijeci i Osijeku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene