Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izašli iz GSV-a

Deutsche Welle: Slijede socijalni nemiri u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon izlaska iz GSV-a, sindikalne središnjice namjeravaju održati svesindikalni sabor na kojem će odlučivati o mogućem općem štrajku.

Pet hrvatskih najvećih sindikata odlučilo je izaći iz Gospodarsko-socijalnog vijeća te hitno sazvati II. svesindikalni sabor. Povod za prekidanje socijalnog dijaloga je stajalište Vlade o ukidanju regresa za godišnje odmore, božićnica i darova za djecu zaposlenih u državnim i javnim poduzećima. Vlada želi izmijeniti i 262. članak zakona o radu, čime se, prema mišljenju sindikalista, uvodi lakše otkazivanje kolektivnih ugovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

'Možemo doći u situaciju da nema novaca za plaće. Pa jel onda bolje razgovarati da se ove godine odreknemo božićnice i regresa ili idemo inzistirati i dalje, slijepo, oćemo božićnicu, oćemo regres i ove godine, kao da ne vide gdje živimo', iznenađen je odlukom sindikata ministar prometa i predsjednik GSV-a Božidar Kalmeta.

>> Kosor pozvala sindikate natrag u GSV

Na svesindikalnom saboru , središnjice će odlučivati o zajedničkim akcijama, uključujući prosvjede i štrajkove, piše Deutsche Welle. Sindikate je na prikupljanje potpisa za organiziranje referenduma o izmjenama zakona o radu pozvao i Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada, koji smatra kako su kolektivni ugovori jedino jamstvo za ostvarivanje materijalnih prava radnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene