Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tvrdi da nije kriva

Stravični detalji sa suđenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre: "Jasmina je ležala kad ju je udarila pet puta, razbila joj je nos i obje čeljusti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smiljani Srnec u utorak je u Varaždinu počelo suđenje za ubojstvo Jasmine Dominić. Sumnjiči se da je sestru zatukla tupim predmetom i skrivala leš u zamrzivaču 19 godina. Na suđenju je tužiteljstvo otkrilo dosad nepoznate, stravične detalje slučaja.

Pogleda uprtog u pod, s lisicama na rukama, Smiljana Srnec nešto prije 9 sati stigla je pred varaždinski sud, gdje je danas počelo suđenje za ubojstvo njezine sestre Jasmine Dominić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VARAŽDINU Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec: Svjedoci obrane ne sjećaju se detalja druženja s Jasminom Nastavak suđenja Smiljani Srnec Govorila kroz plač Pogledajte šokantno svjedočenje Smiljane Srnec: "Nisam ubila sestru. Nedostaje mi od dana kada je nestala. A svjedoci? Oni su kriminalci i zlostavljači"

Nije ništa rekla novinarima, a na čitanje optužnice poručila je da se ne osjeća krivom. No tužiteljstvo je iznijelo dosad nepoznate detalje jezivog slučaja. 

Prema optužnici, Smiljana je Jasminu udarala pet puta s namjerom da je ubije. Razbila joj je nos, gornju i donju čeljust. Jasmina nije imala obrambenih ozljeda.

"Žrtva je usmrćena u ležećem položaju kada se nije mogla braniti. Do usmrćenja je došlo u ljeto 2000. Dokazat ćemo da je koristila gumene rukavice. Nakon toga je Smiljana Srnec sakrila tijelo svoje sestre u zamrzivač. Poklopac zamrzivača zalijepljen je ljepilom. Na temelju psihijatrijskog nalaza dokazat ćemo da se radi o profilu osobe koja je sposobna počiniti ubojstv,o pa i ubiti svoju sestru", reklo je tužiteljstvo.

Prema njima, Smiljana je pričala susjedima da je Jasmina u to vrijeme dolazila doma kasno navečer, a rano ujutro odlazila, što je, tvrde, bila laž.

Obrana: Nije dužna reći tko je ubio Jasminu

Obrana je rekla kako je sporno što je okrivljena dužna reći tko je ubio sestru kako ona sama ne bi bila osuđena te da će dokazati da Srnec nije ubila svoju sestru i da je nije mogla ubiti.

"U ovom će se postupku raspravljati o obiteljskim tajnama i lažima i tako tražiti odgovor na pitanje tko je ubio Jasminu Dominić. Mora se dokazati vrijeme kada je žrtva posljednji put viđena živa, tko je prikrivao istinu u obitelji Dominić, tko je sve živio u obiteljskoj kući, tko su bile agresivne osobe u obitelji, je li okrivljena mogla sama pohraniti tijelo žrtve", rekao je odvjetnik.

Kazao je i da će obrana dokazati da Jasmina Dominić nije nestala u kolovozu 2000. godine.

Dokazat će, rekao je, da su članovi obitelji Dominić lagali i prikrivali istinu o sebi. U kući su u inkriminirano vrijeme živjele još tri osobe. Kći okrivljene, koja je imala četiri godine, otac koji je samo povremeno bio odsutan radeći na terenu u Istri te majka koja je dolazila kući iz Njemačke nekoliko puta godišnje. Okrivljena pak nije neprekidno i svakodnevno boravila u kući.

"Dokazat ćemo da okrivljena nije bila agresivni član obitelji, nego su to bili drugi članovi obitelji. Uvidom u zdravstveni karton vidi se da okrivljena nije mogla sama pohraniti tijelo u zamrzivač jer su joj još 1999. godine utvrđeni bolovi u leđima. Dokazat ćemo i da okrivljena nije imala motiv za ubojstvo jer žrtva ni na koji način nije od nje bila ni bolja ni uspješnija. Policija je prestala tražiti počinitelja odmah nakon što je uhitila okrivljenu. Sud je ne smije proglasiti krivom jer ne želi reći tko je počinio ubojstvo”, rekao je u uvodnoj riječi odvjetnik Krešimir Bagarić.

Svjedok: "Smiljana je sklona lažima i manipulacijama"

Romeo Kanižaj bio je prvi od tri svjedoka koji su danas na sudu pričali o obitelji Dominić.

“Ne znam kad sam zadnji put vidio Jasminu. Prijateljski odnos trajao je nekoliko mjeseci.  O problemima u njezinoj obitelji nismo pričali", rekao je Kanižaj i dodao da nakon prekida veze nije više vidio Jasminu te da je supruzi priznao svoj odnos s njom.

Drugi svjedok Dražen Palfi posljednji je put Jasminu vidio u rujnu 2000. godine. Smiljanu zna od rođenja.
Tužiteljica ga je podsjetila kako je u istrazi za Srnec rekao da je sklona lažima i manipulacijama.

Upitala ga je je li to točno, a Palfi je rekao da jest. Pitala ga je i kakav odnos je Srnec imala prema novcu, a on je rekao kako je odnos bio neodgovoran te da je često išla u kladionice.

"Ako je imala 500 kuna, morala ih je potrošiti u roku od sat vremena", objasnio je Palfi.

Obrana ga ispitivala o Martinu, Smiljaninom i Jasmininom ocu.

Za njega je Palfi rekao da je bio dobričina, ali sklon alkoholu. No ni tad nije bio agresivan. Mučilo ga je gdje je Jasmina. Govorio je da je u Francuskoj, ali da mu se ne javlja i da su joj dokumenti kod kuće.

"Išla je u Mađarsku s Jasmininim dokumentima"

Palfi je rekao kako su negdje oko Uskrsa 2001. godine on, Smiljana i njezin suprug išli u Mađarsku, a da je Smiljana imala Jasminine dokumente.

"Smiljana mi je rekla da ima sestrine dokumente jer su slični”, rekao je Palfi.

Tužiteljica je svjedoka tad pitala je li Smiljana ikad govorila o Jasmini. Palfi je rekao da ju je susjeda pitala za Jaminu, a Smiljana joj je iziritirano rekla da je u Francuskoj.

Treća svjedokinja: 

Treća svjedokinja Josipa Vugrinec rekla je da su i Smiljana i Jasmina bile dobro odgojene, ali da je Smiljana nekad bila nervozna. Nekad ju je pitala za Jasminu, a Smiljana joj je odgovarala da je njezina sestra dobro.

Zadnji put je jasminu vidjela u ljeto 2000. 

Obrana je i u nju pitala za oca Martina. Josipa je odgovorila da je Martin bio dobar, radišan i miran čovjek. Sa je znao popiti, ali da nije bio agresivan te da se nitko iz obitelji nije žalio na njega. Odnos Martina i Jasmine, svjedočila je, bio je dobar. 

I ona je rekla da je Smiljana išla u kladionice.  

Odgovorila je i da je u kući Srnecovih vidjela škrinju. Bila je u hodniku ispod stepeništa. 

Iduće je ročište u četvrtak. Svjedočit će Smiljanin i Jasminin ujak. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene